Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αναπνέουμε δηλητήριο αλλά οι υπεύθυνοι δεν παίρνουν κανένα μέτρο

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: FACEBOOK ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΡΙΟΥ
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: FACEBOOK ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΡΙΟΥ

Το πρωί έγινε έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης αλλά παρά το έκτακτο του πράγματος όχι μόνο δεν πάρθηκαν μέτρα αλλά και οι προτάσεις που διατυπώθηκαν ήταν τύπου “ασπιρίνες”. Τι λέει στο Newsit η γ.γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ προτάθηκε να διευρυνθεί η επιδοματική πολιτική για την αναβάθμιση των παλιών τζακιών και συστημάτων θέρμανσης. 

Από την πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης και την αρμόδια γενική γραμματεία εμπορίου, προτάθηκε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι τόσο στα καύσιμα και στον τομέα διακίνησης της ξυλείας όσο και στον τομέα της αγοράς των θερμαντικών σωμάτων.

 Το Υπουργείο Υγείας εκπροσώπησε η Υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη η οποία σε δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη επανέλαβε την πρότασή της να εξετάσει το Υπουργείο Οικονομικών το θέμα της μείωσης της τιμής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης. (διαβάστε περισσότερα στο iatropedia.gr)

Την ώρα που το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί πως ένα τζάκι εκλύει στην ατμόσφαιρα 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια απ’ ό,τι ένας καλά συντηρημένος καυστήρας μιας πολυκατοικίας με 25 διαμερίσματα, θα περίμενε κανείς να ληφθούν πιο άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης και όχι απλά να κατατεθούν προτάσεις “ασπιρίνες”.

Στη σύσκεψη μετείχαν η γενική γραμματέα του ΥΠΕΚΑ Μάρω Ευαγγελίδου,  η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, γιατροί, πολλοί ειδικοί επιστήμονες καθώς και επιστήμονας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οπως δήλωσε στο Newsit η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάρω Ευαγγελίδου ‘σκοπός της σύσκεψης ήταν η καταγραφή του προβλήματος το οποίο ειναι μακροχρόνιο και σοβαρό και ο συντονισμός και επιμερισμός των δράσεων ανά αρμόδιο υπουργείο”.

Εκείνοι που μας γύρισαν 40 χρόνια πίσω και μας ώθησαν να ανάβουμε τζάκια και ξυλόσομπες για να ζεσταθούμε έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι…Μένει να δούμε εάν θα ακούσουν το κόσμο που στενάζει και ξεπαγιάζει και ζητά να μειωθεί η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαύρη τρύπα 400 εκατ ευρώ στα κρατικά ταμεία από την πτώση της κατανάλωσης του πετρελαίου

Μέτρα “ασπιρίνες” για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης

Κάθε μέρα και χειρότερα! Θάλαμος αερίων η Αττική από τους καπνούς των τζακιών! SOS από τον Ιατρικό Σύλλογο

Αναπνέουμε δηλητήριο – Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές

Ξεκίνησε η καταβολή εφάπαξ και επιδόματος θέρμανσης

Μπρος το πετρέλαιο και πίσω…η ΔΕΗ

Τρέχουν όλοι να αγοράσουν σόμπες και καλοριφέρ – Πόσο κοστίζουν 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε