Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

«Ανάσα για μια χώρα στα όρια της ασφυξίας» – Ο διεθνής Τύπος για το Eurogroup

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Καιρό περίμεναν τα διεθνή ΜΜΕ την οριστική απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα. Μοιραία, η συμφωνία για τη δόση και το ελληνικό χρέος είναι από τα πρώτα θέματα στο διεθνή Τύπο.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφωνούν για τη διάσωση της Ελλάδας», είναι ο τίτλος του BBC, που τονίζει πως η απόφαση ελήφθη μετά από 10 ώρες συζήτησης. «Η δόση ανοίγει το δρόμο για την στήριξη των ευάλωτων τραπεζών και θα επιτρέψει στο κράτος να πληρώσει μισθούς και συντάξεις το Δεκέμβριο», γράφει.

«ΔΝΤ, Ευρωζώνη πετυχαίνουν συμφωνία για το ελληνικό χρέος» γράφει το CNN και τονίζει πως η πρόταση για διαγραφή του χρέους «μπήκε στο ράφι». «Καλύτεροι όροι για την Ελλάδα την ίδια ώρα που η ΕΕ δέχεται την νέα φόρμουλα διάσωσης», γράφει από την άλλη το Bloomberg.

«Ακόμα 44 δισ. ευρώ για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος της Die Welt.
«Συμφωνία για την συρρίκνωση του ελληνικού χρέους» γράφει η Monde, που κάνει λόγο για «βοήθεια ζωτικής σημασίας για μια χώρα στα όρια της ασφυξίας» συμπληρώνοντας πως η συμφωνία άνοιξε το δρόμο για τη δόση που θα σώσει τη χώρα.

«Η Αθήνα μετά από πολλούς μήνες αβεβαιότητας αναλαμβάνει μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το χρέος», εκτιμά η Figaro, ενώ η Liberation γράφει πως «άνοιξε ο δρόμος για το ξεμπλοκάρισμα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι επιτυγχάνεται μια ελάφρυνση ελληνικού του χρέους κατά 40 δισ. ευρώ μέχρι το 2020».
Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο «η Ελλάδα πήρε σημαντική οικονομική ανάσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνία για τη δόση και το χρέος – Πως θα πάρουμε τα χρήματα, τι σημαίνουν όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες

Λαγκάρντ: Θα προτείνω να δοθούν στην Ελλάδα τα 3,2 δισ….

Που θα πάνε τα χρήματα της δόσης; – Μόνο το 1/4 στα ταμεία του κράτους

Πως έκοψαν 40 δισ. από το χρέος

Σαμαράς: Ξεκινάει καινούργια μέρα

Στουρνάρας: η απόφαση κρατάει την Ελλάδα στο ευρώ

Βενιζέλος: νέα αφετηρία για την Ελλάδα

Παρήγγειλαν πίτσες στο Μαξίμου όσο διαρκούσε το Eurogroup

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε