Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Ανάσα ζωής ” για τους εμπόρους οι εκπτώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

50% πάνω οι πωλήσεις μέσα στις εκπτώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που φθάνουν και το 70% στα περισσότερα καταστήματα – Δείτε φωτογραφίες και τιμές για σακάκια, παπούτσια, παντελόνια

“Αχτίδα φωτός” για τους εμπόρους φαίνεται πως έφερε η περίοδος των εκπτώσεων. Οι πρώτες ημέρες μόνο χαμόγελα μπορούν να φέρουν στα χείλη τους καθώς βλέπουν τον τζίρο τους να ανεβαίνει μιας και ο κόσμος  από ότι φαίνεται περίμενε την περίοδο αυτή για να ψωνίσει τα απαραίτητα.

Στην Αθήνα σύμφωνα με εμπόρους η αύξηση στους τζίρους τους φθάνει το 50% σε σχέση με την περίοδο των γιορτών η οποία ήταν καταστροφική. Στην αύξηση των πωλήσεων βοηθούν και πολύ καλές εκπτώσεις οι οποίες φθάνουν και το 70% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλογου Θεσσαλονίκης Κ. Χατζαρίδη μπορεί η περίοδος των εκπτώσεων να μην βγάζει τα “σπασμένα” των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δίνει όμως ελπίδα πως “ο κόσμος θα βγει ξανά στην αγορά και δεν θα φοβάται πως έρχονται χειρότερες ημέρες”.

Σε ότι αφορά στην αύξηση του τζίρου, οι Θεσσαλονικείς φαίνεται πως έβαλαν το χέρι στην τσέπη αφού ο εμπορικός τζίρος στην πόλη ανέβηκε αυτές τις ημέρες κατά 50% σε σχέση με τα Χριστούγεννα, και 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Η καλή περίοδος των εκπτώσεων σύμφωνα με τον κ. Χατζαρίδη είναι ένας οδηγός ώστε να σταματήσουν οι συζητήσεις για μετάθεση της περιόδου.

Δείτε βίντεο με εκπτώσεις σε ρούχα

Στο Πειραιά οι έμποροι εκτιμούν πως η αύξηση στις πωλήσεις τους αυτή την περίοδο είναι εικονική καθώς το περασμένο τρίμηνο είναι ουσιαστικά “νεκρό” για τις επιχειρήσεις τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε