Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Αναστασία Τσουκαλά: Εκτός αναπνευστήρα η δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα!

Αναστασία Τσουκαλά

Ελπιδοφόρα τα μηνύματα για την Αναστασία Τσουκαλά. Την δικηγόρο που τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια στις 17 Νοεμβρίου του 2017.

Βγήκε από τον αναπνευστήρα και συνεχίζει να παρουσιάζει σημεία σταθερής βελτίωσης, η Αναστασία Τσουκαλά. Η 55χρονη δικηγόρος  τραυματίστηκε στο πόδι από φωτοβολίδα την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το νέο ιατρικό δελτίο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται, «η ασθενής είναι αιμοδυναμικά σταθερή και σήμερα βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Αναπνέει μόνη της με καλό επίπεδο συνείδησης. Eξακολουθεί η σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας της. Συνεχίζει να παρουσιάζει σημεία σταθερής βελτίωσης».

Η σοκαριστική στιγμή του τραυματισμού από την φωτοβολίδα

Η Αναστασία Τσουκαλά βρισκόταν επί της οδού Σπύρου Τρικούπη. Ξαφνικά πέφτει στο έδαφος και ουρλιάζει από τους πόνους. Η φωτοβολίδα ευθείας βολής σφηνώθηκε στο αριστερό γόνατό της.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχειρούν με όποιο διαθέσιμο μέσο έχουν να την σβήσουν. Συνεχίζει όμως να καίει το πόδι της.

Επιχείρησαν αρχικά να κατασβέσουν την αναμμένη φωτοβολίδα με πυροσβεστήρα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια επιχείρησαν να τη σβήσουν με τα πόδια.

Λίγα λεπτά μετά τη μετέφεραν στην οδό Κουντουριώτου, όπου έσπευσαν περίοικοι, για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην Αναστασία Τσουκαλά μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες από τον τραυματισμό της δικηγορου – Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές

 

Ποια είναι η Αναστασία Τσουκαλά

Πρόκειται για την εγκληματολόγο και αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II, που στις 10 Μαΐου 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου.

Αναστασία Τσουκαλά

Η κυρία Τσουκαλά τη διετία 2010-2012 διετέλεσε σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης.  Μάλιστα, το 2013, ο τότε διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα είχε εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο σεμιναριακών διαλέξεων για τον ρατσισμό, τη ξενοφοβία και τη μετανάστευση σε δόκιμους αξιωματικούς. 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις