Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αναστέλλεται η κατεδάφιση των κατοικιών Ρομά, στο Νομισματοκοπείο

Αναστέλλεται η κατεδάφιση των κατοικιών Ρομά, στο Νομισματοκοπείο

Την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την κατεδάφιση των κατοικιών 42 Ρομά στο Νομισματοκοπείο, στο Χαλάνδρι, διέταξε σήμερα ο πρόεδρος του Α΄Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας, Β. Οδαμπάσογλου.

Η αναστολή εκτέλεσης ισχύει έως την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου του Διοικητικού Εφετείου για την εκκρεμούσα αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης κατεδάφισης. Η εκδίκαση της αίτησης αναστολής θα γίνει σε ημερομηνία που θα προσδιοριστεί, αφού η Διοίκηση υποβάλει στο δικαστήριο τον φάκελο με τις παρατηρήσεις της.

Μετά την εκδίκαση δε θα ακολουθήσει σε άλλη ημερομηνία η έκδοση απόφασης. Αν γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής, για τους ίδιους λόγους που έγινε δεκτό και το αίτημα προσωρινής διαταγής, η απόφαση κατεδάφισης δεν θα εκτελεστεί έως ότου εκδικασθεί η αίτηση ακύρωσης, που με τους τρέχοντες ρυθμούς αναμένεται να εκδικασθεί και στη συνέχεια να εκδοθεί η απόφαση το 2014.

Την αίτηση αναστολής και την αίτηση ακύρωσης κατέθεσαν οι δικηγόροι Ευθύμιος και Σπύρος Πολιτόπουλος. Σειρά εγγράφων υποστήριξης προστέθηκαν σήμερα από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και από τον διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, όπου φοιτούν δεκάδες παιδιά Ρομά, μέσω των δικηγόρων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε