Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Αναστολή στην εφεδρεία και εξαιρέσεις από τις μετατάξεις

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Η Δικαιοσύνη άνοιξε διάπλατα παράθυρο, αν όχι πόρτα, για εξαιρέσεις υπαλλήλων τόσο από την εφεδρεία, όσο και από τις υποχρεωτικές μετατάξεις.

Υπάρχουν εργατολόγοι που μιλούν ακόμη και για κατάργηση της εφεδρείας, υπό προϋποθέσεις βέβαια, για ορισμένους υπάλληλους.

Υπήρξαν δυο αποφάσεις με ιδιαίτερο νόημα. Στην μια εκδόθηκε προσωρινή διαταγή κατά της εργασιακής εφεδρείας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) και στη δεύτερη υπήρξε ακύρωση μετάταξης.

Οι αποφάσεις αφορούν σε δικαστικούς υπαλλήλους αλλά το σκεπτικό έχει σημασία για το μέλλον και άλλων υπαλλήλων σε άλλους τομείς.

“Η μη υπαγωγή δε των δικαστικών υπαλλήλων στις ρυθμίσεις περί καταργήσεως οργανικών θέσεων του άρθρου 33 του νέου αυτού νόμου, δικαιολογείται πλήρως από το γεγονός ότι ο ίδιος ο νομοθέτης έχει, ήδη, διαπιστώσει μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, λόγω της συσσώρευσης μεγάλου όγκου υποθέσεων, και έχει λάβει με προγενέστερους νόμους διάφορα μέτρα για να επιτύχει την επιτάχυνση της απονομής της. Η θέσπιση, όμως, μέτρων, όπως η κατάργηση των (ήδη πολλών) κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, θα δυσχέραινε πολύ, αν δεν ματαίωνε, την επίτευξη του παραπάνω σκοπού του νομοθέτη”, λέει η απόφαση.

Οι ειδικές συνθήκες (θυμίζουμε τη δραματική μείωση των υπαλλήλων στα Μέσα Μεταφοράς) μπορούν να οδηγήσουν σε παρόμοιες αποφάσεις λένε οι εργατολόγοι.

Τώρα συστήνουν στους υπαλλήλους που “βγαίνουν” σε εφεδρεία να παρακολουθούν την επικαιρότητα καθώς ίσως κάποια δικαστική απόφαση αφορά και στη δική τους περίπτωση.

Διαβάστε επίσης:
“Πάγωσαν” την εφεδρεία στον Πειραιά – Ποιοι δεν μπορούν να μπουν στο καθεστώς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε