Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αναζητούνται διπλοθεσίτες που κρύβουν τον 2ο μισθό

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Φορολογούμενους που έχουν τουλάχιστον δύο εργασίες και δεν …

δηλώνουν στην Εφορία τον δεύτερο μισθό ή υποβάλλουν ψευδείς δηλώσεις κρατήσεων, αναζητεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

 

Προς τον σκοπό αυτό προχωρεί σε διασταύρωση των δηλώσεων παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ- Εντυπο Ε7) και των βεβαιώσεων αποδοχών για υπηρεσίες του Δημοσίου, οι οποίες υποβλήθηκαν στη ΓΓΠΣ και στις Εφορίες και αφορούν σε εισοδήματα του 2009.

 

Συγκεκριμένα η ΓΓΠΣ, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του οικονομικού έτους 2010, προχωράει πλέον στη διασταύρωση των παραπάνω πληροφοριών με τα στοιχεία που υποβάλλονται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ώστε να εντοπιστούν περιπτώσεις απόκρυψης πρόσθετου εισοδήματος ή αναληθούς βεβαίωσης κρατήσεων. Οι περιπτώσεις στις οποίες διαπιστώνονται διαφορές θα αποστέλλονται στην αρμόδια Εφορία για έλεγχο.

 

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σειρά μέτρων για τη καλύτερη οργάνωση των φορολογικών ελέγχων που δεν απαιτούν νομοθετικές αλλαγές.

 

Τα μέτρα αυτά βασίζονται κυρίως στους στοχευμένους ελέγχους βάσει κριτηρίων αυξημένου κινδύνου απόκρυψης εισοδημάτων ή μη απόδοσης του ΦΠΑ, στη διασταύρωση στοιχείων με την αξιοποίηση πληροφοριακών συστημάτων, στην αναδιοργάνωση και εντατικοποίηση των ελέγχων της ΥΠΕΕ, στους ελέγχους πόθεν έσχες για τους εφοριακούς, σε συστήματα περιορισμού του λαθρεμπορίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε