Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια απειλεί σπίτια!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό των Καλυβίων…

και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη αυλή με αυλή για να προστατέψουν τα σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες μπορεί να προκάλεσαν πανικό στους κατοίκους, αλλά δεν κατέστρεψαν τις περιουσίες τους. Η εξέλιξη της φωτιάς όμως προκαλεί προβληματισμό, αφού στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 6 μποφόρ, που δεν επιτρέπουν στα αεροπλάνα να κάνουν ρίψεις.

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει φτάσει στους οικισμούς Λάλα και Νικάσι και απειλεί σπίτια. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλουν προσπάθεια να αποτρέψουν την καταστροφή περιουσιών και να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι, με την πλειοψηφία των κατοίκων να παραμένουν στα σπίτια τους για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες. Λίγοι έφυγαν με δική τους πρωτοβουλία.

Η φωτιά στην Εύβοια εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15.00, σε δασική έκταση της περιοχής Λάλας Καρύστου. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Ρίψεις πραγματοποιούν και 4 ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, στην μάχη της κατάσβεσης θα μπουν πυροσβεστικά οχήματα με πυροσβέστες που φθάνουν στην Κάρυστο από την Αθήνα και την Στερεά Ελλάδα.

Νωρίτερα εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, φωτιά σε δασική έκταση στο Πέρα Χωριό Λιβαδειάς. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος από τη 13.15, 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν και 2 αεροσκάφη. Λίγο μετά τις 19.00 η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η φωτιά παρουσιάζει ύφεση. Στις 20.00 τέθηκε υπό έλεγχο.

Λίγο πριν τη 13.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε δασική έκταση στο Δερβένι Αρκαδίας. Στη μάχη με τις φλόγες έπεσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 πεζοπόρα. Ρίψεις έκαναν και 2 ελικόπτερα. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 16.00…

Σε ποιές περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών για την Παρασκευή

Εν τω μεταξύ, για την Παρασκευή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών στις εξής περιοχές:

1.Αθηνών,
2.Ανατολικής Αττικής,
3.Δυτικής Αττικής,
4.Πειραιώς,
5.Ευβοίας,
6.Κυκλάδων,
7.Λέσβου,
8.Σάμου,
9.Χίου,
10.Ηρακλείου,
11.Λασιθίου,
12.Ρεθύμνης και
13.Χανίων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Σε ύφεση οι φωτιές σε Σάμο και Εύβοια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε