Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανέστειλαν την απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Αποφάσισαν να μήν πραγματοποιήσουν τελικά την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για την Κυριακή, μετά και την απόφαση του διοικητικού πρωτοδικείου Αθηνών που την έκρινε παράνομη. Αναμένονται καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Το ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας που συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο αποφάσισε να αναστείλει την 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για την Κυριακή, μετά και την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, που κήρυξε παράνομη την κινητοποίηση.

Ωστόσο, ενδεχομένως να υπάρξουν καθυστερήσεις σε ορισμένες πτήσεις καθώς οι ελεγκτές θα τηρήσουν αυστηρά τη χωρητικότητα του ελληνικού εναέριου χώρου. Θα επιτρέπουν δηλαδή συγκεκριμένο αριθμό πτήσεων σε ένα πλαίσιο χρόνου κάποιων λεπτών. Έτσι, λόγω του καλοκαιριού και της αύξησης των ταξιδιών και των πτήσεων θα υπάρξει αρκετή ταλαιπωρία των επιβατών που θα αναγκαστούν να φεύγουν ή να φτάνουν στην χώρα μας με καθυστέρηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση σημειώνει ότι απορρίπτει στο σύνολό του, το σχέδιο νόμου που προωθεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας και επισημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με τρόπο και σε χρόνο που θα καθορισθούν από το Δ.Σ τις προσεχείς ημέρες.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η Ένωση επέδειξε θέληση συνεργασίας και υπευθυνότητα, σεβόμενη την αεροπορική κοινότητα και το επιβατικό κοινό, συμβάλλοντας με όλες της τις δυνάμεις στην εξυπηρέτηση της αύξησης της κυκλοφορίας και το ίδιο θα προσπαθήσει να πράξει εφεξής, προασπίζοντας ταυτόχρονα το μέλλον της εναέριας κυκλοφορίας και την ασφάλεια των πτήσεων και λαμβάνοντας προς τούτο όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Το ΔΣ θα συνεδριάσει εκ νέου το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να καθορίσει την περεταίρω στάση των μελών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ 
Σήμερα αποφασίζεται τι θα γίνει με τις πτήσεις – Στον αέρα χιλιάδες επιβάτες!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε