Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Ανέβηκαν” επιτέλους οι βαθμολογίες των πανελλαδικών στο ίντερνετ

Oι βάσεις αναρτήθηκαν λίγο πριν τις 11.00 στο 1ο Λύκειο Γαλατσίου στη Γκράβα

– Οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν και στα σχολεία
– Γονείς και μαθητές ζητούν παράταση στις ημερομηνίες αλλά το υπουργείο τους αγνοοεί
– Δείτε εδώ όλες τις βαθμολογίες

Τελικά είναι γεγονός. Οι βαθμολογίες για τις πανελλαδικές του 2011 αναρτήθηκαν και στο διαδίκτυο επιτελούς μετά από μέρες ταλαιπωρίας των μαθητών και τον γονέων τους.

Μπείτε εδώ για να δείτε τις βαθμολογίες.

Η υπομονή των μαθητών και των γονέων είχε χτυπήσει κόκκινο τις προηγούμενες μέρες αφού το υπουργείο το πήγαινε από μέρα σε μέρα το θέμα χωρίς κάποιος να δίνει σαφή απάντηση.

Σήμερα το πρωί μάλιστα ορισμένοι διευθυντές αποφάσισαν να κάνουν κάτι άλλο. Πήγαν και πήραν μόνοι τους τις βαθμολογίες και άρχισαν να τις αναρτούν στα σχολεία. Το Newsit επικοινώνησε με την γραμματεία του 21ου Λυκείου Αθηνών όπου μας ενημέρωσε ότι οι βαθμολογίες έχουν ήδη αναρτηθεί από τις 11:00 σε όλα τα λύκεια του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβα.

Λίγο πριν τις 13:00 αναρτήθηκαν επιτέλους οι βαθμολογίες και στο ίντερνετ.

Και όλα αυτά ενώ έχει ήδη αρχίσει “τρέχει” η προθεσμία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στην επιλογή για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, την περασμένη Παρασκευή και θα λήξει στις 28 Ιουνίου.

Πολλοί όμως είναι οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί παράταση, καθώς η διαδικασία φέτος θα είναι νέα και θα γίνεται μόνο μέσω του διαδικτύου. Αυτό, θεωρούν ότι απαιτεί χρόνο για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τη διαδικασία, καθώς η επιλογή σπουδών, είναι, όπως λένε, μία απο τις σημαντικότερες της ζωής τους.

Σύμφωνα με πολλούς υποψήφιους πάντως, οι επιλογές τους θα γίνουν με βάση τις βαθμολογίες τους, την απόσταση της σχολής από τον τόπο κατοικίας τους καθώς και την γρηγορότερη επαγγελματική αποκατάσταση.

Να σημειωθεί ότι φέτος έχουμε σημαντικούς περιορισμούς στις μετεγγραφές, με αποτέλεσμα σε όποια σχολή επιτύχουν οι υποψήφιοι στην περιφέρεια εκεί θα παραμείνουν, καθώς είναι πλέον ουσιαστικά απαγορευτική η μετεγγραφή.

Επίσης πολλές οικογένειες δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα, να συντηρήσουν δεύτερο σπίτι στην περιφέρεια. Όλα αυτά τα στοιχεία, μαζί με τη μείωση του αριθμού εισακτέων, φαίνεται πως θα επηρεάσουν σημαντικά τη διακύμανση των βάσεων. Πολλοί εκτιμούν ότι θα παρατηρηθούν πτώσεις σε περιφερειακά Ιδρύματα, κατά κύριο λόγο, ενώ δεν αποκλείονται αυξομειώσεις εσωτερικά στις σχολές κάθε πεδίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

Διαβάστε επίσης

Βουτιά στις φετινές βάσεις – Ποιες σχολές πέφτουν πολύ

Μαθητές σε απόγνωση: Συμπλήρωση των μηχανογραφικών χωρίς όμως βαθμολογίες!
Ανευθυνότητα του υπουργείου με τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Σύγχυση στους μαθητές – Καλούνται να φτιάξουν Μηχανογραφικά χωρίς τις βαθμολογίες 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε