Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ανοδος θερμοκρασίας την Πρωτοχρονιά

Με κοντομάνικο θα έλθει ο Αη-Βασίλης (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Ζέστη, ισχυροί νοτιάδες και βροχές στα βορειοδυτικά την πρώτη μέρα του 2010. Δείτε τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ακόμα και τους 23 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος το μεσημέρι της Παρασκευής, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, σε Χανιά και Ρόδο ενω στα δυτικά η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και σε Κόνιτσα, Φλώρινα και Ιωάννινα δεν θα ξεπεράσει τους 8-10 βαθμούς.
   
Αναλυτικά οι θερμοκρασίες το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς:

Αλεξανδρούπολη 17

Ιεράπετρα 21

Βέροια 17
Καβαλα 18

Εδεσσα 15
Θεσσαλονίκη 18 
Λάρισα 18

Καλαμάτα 20
Κεφαλονιά 18
Ρόδος 23
Πάτρα 18
Χανιά 23
Μεσολόγγι 18
Ηράκλειο 22

Χαλκίδα 18

Χιος 19
Συρος 18

Μυτιλήνη 19

Αθήνα 20

 
Πάντως γιά σήμερα και αύριο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.
Για τη Δευτέρα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καταιγίδες στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Τρίτη αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νότια ενω τη νύχτα στη Δ. Μακεδονία και την Ηπειρο θα σημειθεί παγετός. 

Για την Τετάρτη προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και ομίχλη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν νότιοι μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι. 

Στην Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο ενω υπάρχει πιθανότητα βροχών απο το μεσημέρι στα βορειοδυτικά. Νοτιάδες μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη.    

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών καταγράφηκε τα Χριστούγεννα

Από τις 23 Δεκεμβρίου του 1973, οπότε η απόλυτα μέγιστη τιμή είχε διαμορφωθεί στους 29,1 βαθμούς Kελσίου, είχαμε να δούμε τόσο υψηλές θερμοκρασίες Χριστουγεννιάτικα. 

Φέτος, χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή ημέρα, κατά την οποία -όπως δείχνουν οι μετρήσεις του Eθνικού Aστεροσκοπείου Aθηνών- στην Kνωσό το θερμόμετρο έδειξε 26,6 οC και στην ορεινή Zαγορά Πηλίου 21οC. Tη δεύτερη ημέρα των Xριστουγέννων στις Bρύσσες Xανίων κατεγράφη θερμοκρασία 25,5οC, στον Bόλο 23,6οC, στην Iο 23,4οC και στη Λιβαδειά 22,8 βαθμών της κλίμακας.

    

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε