Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανοίγουν οι σχολές αλλά η εξεταστική παραμένει στον αέρα

Ανοίγουν οι σχολές αλλά η εξεταστική παραμένει στον αέρα

Συνεχώς μειώνονται οι σχολές που έχουν κατάληψη. Μονάχα 159 τμήματα συνεχίζουν ακόμα τις κινητοποιήσεις τους.

Φοιτητές, δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποίησαν σήμερα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Οι δάσκαλοι είχαν μάλιστα σήμερα 24ωρη απεργία και οι καθηγητές τρίωρες στάσεις εργασίας την ίδια ώρα που κάποιες σχολές επιμένουν να είναι κλειστές με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα η εξεταστική.

Οι φοιτητές όλο και περισσότερο τάσσονται υπέρ του να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια αλλά όσοι επιμένουν στις καταλήψεις έχουν υπερισχύσει σε ορισμένες σχολές όπως για παράδειγμα η Νομική, όπου σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση να συνεχισθεί η κατάληψη ελήφθη με διαφορά 20 ψήφων υπέρ της συνέχισης.

Το πρωί, το συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί ότι μετά το άνοιγμα των σχολών αρχίζουν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου οι εξετάσεις.

Δείτε τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από το συμβούλιο του ΤΕΙ:

“Μετά τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Σπουδαστών των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ) να παραμείνει το ΤΕΙ Αθήνας ανοικτό, εκτός της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) που παραμένει υπό κατάληψη μέχρι την Τρίτη 27-09-2011, το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας εκτάκτως, σήμερα Τετάρτη 21-09-2011, και παρουσία όλων των φορέων του Ιδρύματος αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. Να συνεδριάσουν άμεσα τα Συμβούλια των Σχολών: Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ), για να αποφασίσουν για το πρόγραμμα των εξετάσεων της περιόδου Σεπτεμβρίου 2011. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 07-10-2011. Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα αναρτηθεί με ευθύνη των Διευθυντών Σχολών και των Προϊσταμένων Τμημάτων στην ιστοσελίδα του Τμήματος και στην ιστοσελίδα της Σχολής μέχρι την Παρασκευή 23-09-2011.

2. Με τα δεδομένα αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν πλήρως όλες οι υπηρεσίες του Ιδρύματος, θα ξεκινήσουν οι εγγραφές των νεοεισερχομένων σπουδαστών από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 07-10-2011. Την ίδια χρονική περίοδο θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των νεοεισερχομένων σπουδαστών και για την υπό κατάληψη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ). Ευθύνη για την απρόσκοπτη εγγραφή των νεοεισερχομένων σπουδαστών θα έχουν αποκλειστικά οι Διευθυντές των Σχολών.

3. Από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 14-10-2011 θα πραγματοποιηθούν οι ανανεώσεις εγγραφών των υπολοίπων εξαμήνων μόνον ηλεκτρονικά. Η ανανέωση εγγραφής απαιτείται και για σπουδαστές που οφείλουν μόνο πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση ή και τα δύο.

4. Η έναρξη μαθημάτων για τα εξάμηνα Α, Γ, Δ, Ε, ΣΤ και Ζ, εκτός του Β, θα γίνει τη Δευτέρα 10-10-2011. “

Κίνδυνος να χαθεί και το εξάμηνο μετά την εξεταστική στο πανεπιστήμιο Πατρών που συνεχίζει να είναι υπό κατάληψη. Οι πρυτανικές του αρχές προειδοποιούν ότι οι συνεχιζόμενες καταλήψεις επηρεάζουν πλέον και την εκπαιδευτική διαδικασία του χειμερινού εξαμήνου. Μάλιστα, οι πρυτανικές αρχές έστειλαν σχετικό μήνυμα στους φοιτητές του πανεπιστημίου τονίζοντας:

“Όπως γνωρίζετε, οι ημερομηνίες έναρξης – λήξης μαθημάτων και διεξαγωγής εξετάσεων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 ορίστηκαν στην υπ’ αριθ. 460/19.5.2011 συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών. Η επαναληπτική εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου λήγει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 και τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Είναι προφανές ότι για όσα τμήματα εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη, τα περιθώρια ολοκλήρωσης της εξεταστικής περιόδου είναι μηδενικά. Οι συνεχιζόμενες καταλήψεις επηρεάζουν πλέον και την εκπαιδευτική διαδικασία του χειμερινού εξαμήνου”.

Αντίθετα, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, όπου έληξαν οι καταλήψεις, αρχίζουν οι εξετάσεις τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, ενώ καλούνται οι επιτυχόντες των φετινών πανελληνίων εξετάσεων να εγγραφούν από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι όλοι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις παραπάνω προθεσμίες. Όσοι δεν θα εγγραφούν στο οριζόμενο χρονικό διάστημα χάνουν οριστικά το δικαίωμα εγγραφής τους.

Διαβάστε επίσης:

Τελεσίγραφο Διαμαντοπούλου στους πρυτάνεις: “Τέρμα στην χρηματοδότηση αν δεν εφαρμόσετε το νόμο”

Ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο “ανοίγει” τα Πανεπιστήμια

ΩΡΑ 16:54 Στο Σύνταγμα χιλιάδες φοιτητές – Άνοιξαν οι δρόμοι

Καταλήψεις στα σχολεία: Λουκέτα, πορείες και καπνογόνα-Δείτε φωτό!

Αγανακτισμένοι φοιτητές λένε ΟΧΙ στις καταλήψεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε