Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανοίγουν τα μπλόκα-αμετακίνητος ο Προμαχώνας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυλαία των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Λάρισα και τη Θεσσαλία μετά από 22 μέρες στα μπλόκα. Οι αγρότες αποφάσισαν να παραμείνουν στον Προμαχώνα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ξεκίνησε η αποχώρηση των γεωργικών μηχανημάτων από τα μπλόκα Μικροθηβών Πλατυκάμπου και Τυρνάβου, ενώ το απόγευμα ύστερα από σύσκεψη στον κόμβο της Νίκαιας, αποφασίστηκε η συντεταγμένη αποχώρηση των τρακτέρ την Πέμπτη και από το συγκεκριμένο σημείο.

Σε γενικές γραμμές, οι αγρότες εκφράζουν την απογοήτευση τους από την αντιμετώπιση που είχαν τόσο εκ μέρους της της Κ. Μπατζελή όσο και της κυβέρνησης. Παράλληλα μιλούν για αναστολή των κινητοποιήσεων και δίνουν ραντεβού στο Κιλελέρ όπου φέτος θα εορταστεί η 100η επέτειος.

Ειδικότερα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, μιλούν και για νέες μορφές αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, ενώ την Τετάρτη συμμετείχαν δυναμικά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ.

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παραμένοντας στο μπλόκο του Προμαχώνα, πήραν πριν από λίγο, μετά από μία ευρεία σύσκεψη, οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Εκπρόσωποι της συντονιστικής τους επιτροπής, που συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, μετέφεραν τη δυσαρέσκειά τους από τη συνάντηση στους αγρότες του μπλόκου, με αποτέλεσμα να συναποφασίσουν τη συνέχεια και την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων τους.

Την ίδια στιγμή μόνο στο μπλόκο του Προμαχώνα οι αγρότες αποφάσισαν αργά το βράδυ της Τετάρτης να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Έτσι, ο συνοριακός σταθμός στον Προμαχώνα θα παραμείνει κλειστός από και προς τη Βουλγαρία, μόνο για τα φορτηγά, ενώ επιτρεπτή είναι η διέλευση για τα ΙΧ οχήματα και τα λεωφορεία.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή παραμένουν εγκλωβισμένοι δεκάδες οδηγοί με τα φορτηγά τους, ενώ νωρίτερα αποχώρησε ο Ερυθρός Σταυρός που τους πρόσφερε νερό, τσάι και τρόφιμα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε