Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Aνοιξαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα – Τέλειωσε η διαμαρτυρία των μηχανικών

Aνοιξαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα – Τέλειωσε η διαμαρτυρία των μηχανικών

Αποχώρησαν από την Τράπεζα της Ελλάδας στην Πανεπιστημίου οι μηχανικοί που προκάλεσαν κυκλοφοριακο έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας για περισσότερες από 2 ώρες.

Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω απο το Υπουργείο Εργασίας όπου αρχικά έκλεισαν τη μια λωρίδα κυκλοφοριας της Σταδίου ενώ στην συνέχεια απέκλεισαν όλο τον δρόμο για να ξεκινήσουν την πορεια τους.

Οι μηχανικοί διαμαρτύρονται για την προώθηση μέτρων απο την κυβέρνηση που στόχο έχουν να πλήξουν τα αποθεματικά του ταμείου τους όπως καταγγέλουν και για την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Το ΤΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωση του πως “οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα τους εναντίον της κλοπής των αποθεματικών του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ από το κούρεμα των ομολόγων και των αλλαγών στο Νόμο 3919/20011, στην επιχειρούμενη κατάργηση των νόμιμων αμοιβών.
Επίσης αντιδρούν στην επιχειρούμενη ισοπέδωση των Διπλωματούχων Μηχανικών και των επιστημόνων, και στην ισοπέδωση των Διπλωματούχων Μηχανικών με το βαθμολόγιο, το οποίο δεν αναγνωρίζει καν τα πέντε χρόνια σπουδών και το μισθολόγιο πείνας. Οι διπλωματούχοι μηχανικοί διαμαρτύρονται για τη διαχειριστική ανικανότητα στην υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ και για την έλλειψη προγραμματισμού νέων δημοσιών έργων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί θα δουλεύουν δύο χρόνια περισσότερο

Ηράκλειο: Μηχανικοί απέκλεισαν την Τράπεζα της Ελλάδος

Κατάληψη της εισόδου της ΤτΕ από Μηχανικούς του Δημοσίου

Καταλήψεις σε πολεοδομίες ανακοίνωσαν οι μηχανικοί




Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε