Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Aνοιξε η χωματερή Φυλής δίχως την παρουσία ΜΑΤ – “Έστειλαν μόνο ένα περιπολικό να μας φυλάει” καταγγέλουν οι εργαζόμενοι!

Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στην χωματερή Φυλής όπου νωρίτερα τα απορριμματοφόρα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων.

Παρουσία ενός μόνο περιπολικού άνοιξε πριν λίγο η χωματερή Φυλής η οποία ήταν κλειστή από το Σάββατο 19 Μαρτίου, όπου ένας ρακοσυλλέκτης έχασε τη ζωή του και τα επεισόδια που ακολούθησαν απο τους συγγενείς του θανόντα.
Θυμίζουμε πως λίγη ώρα μετά τον τραγικό θάνατο του νεαρού Ρομά, ομοεθνείς του συγκεντρώθηκαν στη χωματερή και για αντίποινα έβαλαν φωτιά σε 6 μηχανήματα και 1 φορτηγό, ενώ για  την εκτόνωση της κατάστασης απαιτήθηκε η επέμβαση των ΜΑΤ.
Οι εργαζόμενοι δήλωναν αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στην εργασία τους εάν δε ληφθούν άμεσα μέτρα για τη σωματική τους ακεραιότητα. Όμως πριν λίγο η διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ άνοιξε τη χωματερή και ενώ αναμένονταν τα ΜΑΤ πήγε μόνο ένα περιπολικό.
Όπως δήλωσε στο Νewsit ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στη χωματερή Φυλής, Γιώργος Χάρδας “ένα περιπολικό δεν είναι αρκετό για να μας προστατέψει από τους Ρομά που μας κυνηγούν και ζητούν εκδίκηση για το θάνατο ομοεθνούς τους.Οι εργαζομενοι κινδυνεύουμε. Καθιστούμε υπεύθυνη την κυβέρνηση και τον ΕΣΔΚΝΑ για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα”

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o κύριος Χάρδας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλειστή η χωματερή Φυλής – “Μας κυνηγάνε Ρομά για να αντεκδικηθούν για τον θάνατο ομοεθνούς τους” καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στο Newsit!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε