Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου – Αντιδρούν ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

“Ναι” είπε η Νομαρχία στο αίτημα του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας.

Ετσι την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου από τις δέκα το πρωί ως τις έξι το απόγευμα. Την ίδια ημέρα έχουν προγραμματιστεί και μια σειρά εκδηλώσεων στο κέντρο από την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις ΑΕ.

Αντιδρά η ΓΣΕΒΕΕ

“Άκαιρη και αψυχολόγητη” χαρακτηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας – ΓΣΕΒΕΕ την απόφαση που έλαβε η Νομαρχία Αθηνών για άνοιγμα των καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ “έξοδα θα δημιουργήσει στις επιχειρήσεις και όχι έσοδα, δεδομένου ότι η πτώση του τζίρου στην αγορά υπερβαίνει κατά μέσο όρο το 25% ενώ το διαθέσιμο εισόδημα προς κατανάλωση έχει περιοριστεί δραστικά. Ο καταναλωτής δεν έχει πρόβλημα ωραρίου, αλλά εισοδήματος προς κατανάλωση. Σημειωτέον ότι ούτε και το δώρο Χριστουγέννων θα έχει δοθεί στις 12 Δεκεμβρίου”.

Η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της καλεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο και τον Νομάρχη προσωπικά να ανακαλέσει αυτή την απόφαση.

Όμως και η ΓΣΕΕ διαφωνεί και χαρακτηρίζει ως παράνομη και αντισυνταγματική την απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκέμβρη.

“Την ώρα που οι εργασιακές σχέσεις  δέχονται σφοδρή επίθεση ,την ώρα  που οι εργαζόμενοι βλέπουν τα δικαιώματα τους να συρρικνώνονται ,την  ώρα που τα λουκέτα  στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπαίνουν το ένα μετά το άλλο ο  νομάρχης Αθηνών και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας, ανέλαβαν να δώσουν την χαριστική βολή στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων και σε εκατοντάδες εμπόρους και αυτοαπασχολουμένους”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ.

Διαβάστε επίσης:
Στις 16 Δεκεμβρίου ξεκινάει το εορταστικό ωράριο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε