Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα με χαμηλές τιμές και προσφορές όμως ο κόσμος δεν ψωνίζει

Άδειο κατάστημα στην αγορά του Αμαρουσίου

Μέχρι τις 6 το απόγευμα θα είναι ανοιχτά όλα τα εμπορικά μαγαζιά με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν σε ένα καλό τζίρο έστω την τελευταία Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα με προσφορές που φθάνουν ακόμα και 50%.

Ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Newsit και από όσα μας περιέγραψαν οι έμποροι η κίνηση ακόμα και σήμερα, που ο κόσμος άλλες χρονιές χάλαγε το δώρο Χριστουγέννων, είναι υποτονική.

Οδός Ερμού στο Μαρούσι. Ο πιό εμπορικός δρόμος του δήμου γεμάτος από κόσμο που όμως απλά χάζευε βιτρίνες

"Οφθαλμόλουτρο" στις βιτρίνες με τις προσφορές και τις χαμηλές τιμές όμως μέχρι εκεί.

“Είχα πελάτισσες που πέρσυ τέτοιο καιρό που είχαμε μπει ήδη στην κρίση αγοράζαν 2 και 3 ζευγάρια παπούτσια. Φέτος οι ίδιες πελάτισσες πέρασαν αγόρασαν μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια για τα Χριστούγεννα και αυτό ζητώντας να τους κάνουμε καλύτερη τιμή” Είπε στο Newsit ο κ. Χ. Γιαλαμαράκης υπεύθυνος καταστήματος υποδυμάτων σε κατάστημα που λειτουργεί από το 2004. “Αυτή είναι η χειρότερη χρονιά μας” είπε ο κ. Γιαλαμαράκης καθώς παρά τις χαμηλότερες τιμές, τις προσφορές και την διάθεση για εκπτώσεις ο κόσμος παραμένει παγωμένος και φοβισμένος και δεν καταναλώνει.

Χ. Γιαλαμαράκης ο Χριστουγεννιάτικος τζίρος μας έχει πέσει κατά 50%  αφενός λόγω της πεσμένης κίνησης αφετέρου λόγω του ότι φέραμε πιο φθηνά προιόντα

Μισή τιμή στα χειμερινά παπούτσια όμως το κατάστημα είναι άδειο από πελάτες

Έξω από μια βιτρίνα συναντήσαμε τον κ. Κομνηνό με την σύζηγο του κοιτούσαν ένα γυναικείο σακάκι που κόστιζε 140 ευρώ. “Δεν θα το πάρω” μας είπε η κ. Κομνηνού “γιατί είναι ακριβό”. Φέτος αποφάσισαν  να ψωνίσουν μόνο τα απαραίτητα “και αυτά μετριοπαθώς”. Τα επιπλέον κόπηκαν καθώς πρώτα πρέπει να καλυφθούν πιο σημαντικές υποχρεώσεις.

Δώρο αξεσουάρ όπως κασκόλ και γάντια προσφέρουν ορισμένοι καταστηματάρχες για να "ζεστάνουν τους πελάτες τους"

Όμως και αυτού του τύπου οι προσφορές δεν μπορούν να “ζεστάνουν” καταναλωτές όπως ο κ. Μιχαλάρος που φέτος θα χαλάσει για τα Χριστούγεννα μόλις 100 ευρώ. “Τόσα περισσεύουν, τα υπόλοιπα θα πάνε στις οικογενειακές υποχρέωσεις και ελπίζω του χρόνου τα πράγματα να είναι καλύτερα”.

Όσοι αγοράζουν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη και θα βγάλουν μετρητά είπε ο Κώστας Φουρλής ιδιοκτήτης καταστήματος ανδρικών ενδυμάτων. “Τις πιστωτικές κάρτες τις έχουν κόψει. Πλέον  οι αγορές γίνονται μόνο με μετρητά” συμπλήρωσε ο καταστηματάρχης που ελπίζει μέχρι το απόγευμα κάτι να γίνει ώστε να μην πάει χαμένη η Κυριακή.

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά φέτος είναι πεσμένη κατά 35-40% είπε ο κ. Φουρλης

Πολλά καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο και παραμένουν ξενοίκιαστα για μήνες

Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ έως το τέλος του 2011 από το σύνολο 130.000 μικρών επιχειρήσεων θα έχουν βάλει λουκέτο οι 60.000-70.000. Από την αρχή του χρόνου έχουν κλείσει περισσότερες από 16.000 εμπορικές επιχειρήσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε