Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Ανοιχτό” το ποσοστό μειώσεων στον ιδιωτικό τομέα-”Ναι, μεν αλλά…” λέει η Ν.Δ.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Όλα μένουν ανοιχτά και κρύβουν παγίδες για τους εργαζόμενους καθώς ούτε το πόσο θα μειωθούν οι μισθοί έχει καθοριστεί, ούτε και οι θέσεις εργασίας εξασφαλίζονται.

Οι πληροφορίες λένε ότι η Λούκα Κατσέλη έδωσε δυο κείμενα στον εκπρόσωπο της Κομισιόν. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες θα ορίζεται η δυνατότητα διαπραγμάτευσης, ακόμα και σε μικρές επιχειρήσεις για τη διαμόρφωση των αποδοχών αλλά και ένα κατώτατο όριο αποδοχών.
Άλλο όμως το όριο κάτω από το οποίο δεν θα μπορούν να πέσουν οι αμοιβές και άλλο το ποσοστό μειώσεων.
Παράλληλα ενώ θα προβλέπεται χρονική διάρκεια, που δεν υπερβαίνει τα δύο χρόνια, και η επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς, με τις αποδοχές των κλαδικών συμβάσεων, όταν λήγει ο χρόνος εφαρμογής της επιχειρησιακής σύμβασης, η ρήτρα που θα μπαίνει για της απολύσεις δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνονται κιόλας.
Η μεγάλη παγίδα βρίσκεται στο γεγονός ότι η ρήτρα κάνει λόγο για απαγόρευση ομαδικών απολύσεων.
Οι εργοδότες απλά θα υποχρεώνονται να μην απολύουν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να διατηρήσουν τον αριθμό εργαζομένων και άρα να κάνουν προσλήψεις…
Με λίγα λόγια οι εργαζόμενοι έχουν μόνο να χάσουν και δεν γνωρίζουμε ακόμη και πόσο!
Την ίδια ώρα και δια του εκπροσώπου της στη Βουλή η Ν.Δ. (τώρα που πέρασαν οι εκλογές και τέλειωσε η μάχη κατά του Μνημονίου;) είπε το πρώτο “ναι” έστω και αν πρόσθεσε και ένα “αλλά” στο τέλος.
Ο κ. Βρούτσης δήλωσε για την ακρίβεια πως “η διαβούλευση και η συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων σε επίπεδο επιχείρησης, μπορεί να αποκλίνει από τα ισχύοντα σε επίπεδο κλαδικής συμφωνίας, όταν αυτό επιβάλλεται από συγκεκριμένες επιχειρησιακές ανάγκες που οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα”.
Με λίγα λόγια και από την αξιωματική αντιπολίτευση το μπαλάκι πάει αλλού, αν όχι στην εξέδρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε