Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Aνθρώπινα δράματα πίσω από το χάος στην αυτοσχέδια λαϊκή στην πλατεία Βάθη

Aνθρώπινα δράματα πίσω από το χάος στην αυτοσχέδια λαϊκή στην πλατεία Βάθη

O κύριος Βασίλης…η κυρία Παναγιώτα, μια μάνα με το μωρό της στο ένα χέρι και μια σακούλα λαχανικά στο άλλο. Ανθρωποι της διπλανής πόρτας, νυκοκυραίοι μέχρι χθες, κουρελιάζουν την αξιοπρέπεια τους στις ουρές της ντροπής για λίγα δωρεάν οπωροκηπευτικά που μοίρασαν παραγωγοί στην πλατεία Βάθη.

Δεν είναι δυνατόν να βλέπεις αυτές τις εικόνες των συμπολιτών μας με τα χέρια υψωμένα να παρακαλάνε για λίγα φρούτα και λαχανικά και να μη νοιώθεις ντροπή, να μη νοιώθεις οργή και αγανάκτιση.

Δεν είναι δυνατόν να βλέπεις έναν συμπολίτη σου να τραυματίζεται μέσα στο χάος και να μη σου σφίγγεται το στομάχι.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι επαίτες, είναι τα θύματα της οικονομικής κρίσης που σαν τυφώνας έχει σαρώσει και  ισοπεδώσει ολόκληρες οικογένειες. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που μέχρι χθες είχαν δουλειά και μια κανονική ζωή. Σήμερα οι ίδιοι ανθρωποι, καταπίνουν τον εγωϊσμό τους και την αξιοπρέπεια τους, πάνε σε όλα τα πιθανά σημεία που μπορούν να βρουν λίγα δωρεάν τρόφιμα και στήνονται σε ουρές όπως έγινε σημερα στην πλατεία Βάθη.

Η κυρία Παναγιώτα με δύο μπρόκολα αγκαλιά και μια σακούλα χόρτα δήλωσε στην κάμερα του Newsit πως δεν έχει λεφτά για να αγοράσει ουτε τα βασικά. Παίρνει μια σύνταξη 600 ευρώ και με αυτά τα χρήματα ζει η ίδια και τα 3 άνεργα παιδιά της.

Ο κύριος Βασίλης, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα λεει στο Νewsit “είμαι άνεργος εδώ και 3 χρόνια. Κάνω τα πάντα αλλά δε βρίσκω δουλειά. Εγώ και η γυναίκα μου με μια σακούλα ντομάτες και ένα κουνουπίδι θα περάσουμε μια ολόκληρη βδομάδα”.

“Μας έχουν οδηγήσει στο χάος” μας λέει με αγανάκτιση μια αλλη κυρία και συνεχίζει “χρωστάω νοίκια, δεν έχω δουλειά, δεν έχω σύνταξη, πως θα ζήσω, ήρθα στην ουρά για να πάρω και εγώ κάτι αλλά δε ξέρω αν θα τα καταφέρω”.

Ο κύριος Βασίλης…η κυρία Παναγιώτα και τόσοι άλλοι πολίτες δεν είναι αριθμοί σε κάποιες στατιστικές των οικονομολόγων που βυθίζουν στην ύφεση όλο και περισσότερο τη χώρα με τα μέτρα που παίρνουν. Είναι άνθρωποι με όνομα…ταυτότητα…και αξιοπρέπεια, όση τους έχει απομείνει.

Ακούει κανείς;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέχρι και τραυματία είχαμε στην δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών! – Μέσα σε 2 ώρες εξαφανίστηκαν 50 τόνοι οπωροκηπευτικών!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε