Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Άνθρωποι και ποντίκια – Εικόνες ντροπής σε ξενώνα προσφύγων

Κάτω από άθλιες συνθήκες ζουν στον – κατ’ ευφημισμό- ξενώνα προσφύγων στο Λαύριο 270 ενήλικες και 53 παιδιά. Κακές υποδομές, φτωχό φαγητό και ταβάνια που κινδυνεύουν να τους καταπλακώσουν ανά πάσα στιγμή.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κρατική βοήθεια δεν έχει φτάσει στον ξενώνα από τις αρχές του χρόνου…

Επί τόπου βρέθηκε η κάμερα του Mega καταγράφοντας τις εικόνες ντροπής, με τους Κούρδους και Αφγανούς πρόσφυγες να καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει πλέον ούτε φαγητό, τοίχους που σπάνε και πέφτουν, ανυπαρξία φωτισμού, σπασμενες πόρτες, γυμνά καλώδια και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Μερικοί από τους ανθρώπους μάλιστα – καθώς η διαδικασία ασύλου στη χώρα μας είναι παροιμιωδώς αργή – μένουν εκεί μέσα ακόμη και εδώ και δέκα χρόνια, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους αλλά χωρίς να έχουν κάπου αλλού να πάνε.

Ερωτηθείς για το γεγονός, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος απηύθυνε έκκληση στους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη στέγη αυτή καθώς όπως είπε έχουν βρεθεί πόροι για προσωρινή εγκατάσταση στην Αττική. “Και ο Ερυθρός Σταυρός και η Εκκλησία της Ελλάδας θα πάρουν κάποιους από αυτούς και θα υπάρξει επιδότηση ενοικίου” δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού επίσης δήλωσε ότι ο υπουργός έχει επιληφθεί του θέματος και ότι θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε