Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αντιδρούν στην αύξηση του ωραρίου οι Δημόσιοι Υπάλληλοι

Φωτο αρχείο Eurokinissi
Φωτο αρχείο Eurokinissi

Να αλλάξουν όλα στο δημόσιο, έχει αποφασίσει η κυβέρνηση με πρώτο δείγμα την αλλαγή ωραρίου που ήδη έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις. Παράλληλα προωθείται σκληρός πειθαρχικός κώδικας με “καμπάνες” και απολύσεις.

Η ΑΔΕΔΥ διαμηνύει ότι δεν θα δεχτεί καμία μείωση εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη Δημόσια Διοίκηση και δεν θα μετέχει στο διάλογο για το Νέο Μισθολόγιο που πρόκειται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα, εάν δεν αποκατασταθούν οι περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και δεν ληφθεί υπόψη ο ελάχιστος βασικός μισθός που θέτει η ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, στο οποίο σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας η ΑΔΕΔΥ συμφωνεί, φέρνει πρόστιμα εως 100.000 ευρώ και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, τα πειθαρχικά παραπτώματα των δημοσίων υπαλλήλων θα παραγράφονται σε πέντε χρόνια αντί για δύο που ισχύει σήμερα και οι αποφάσεις από τα πειθαρχικά συμβούλια θα βγαίνουν εντός ορισμένου χρονικού περιθωρίου, για να αποφευχθεί το “στρίβειν” δια της παραγραφής.

Επίσης θα αλλάξει η σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων ώστε να μη συμμετέχουν συνδικαλιστές.

Το νέο δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους θα προβλέπει και απόλυση αν ο υπάλληλος υποπέσει σε παραπτώματα για τρεις φορές, μέσα σε πέντε χρόνια.

Παραπτώματα που έχουν οικονομικό αντικείμενο, θα τιμωρούνται με υποβιβασμό του υπαλλήλου ακόμη και δύο βαθμούς στην κλίμακα και θα επιφέρουν κυρώσεις που αρχίζουν από 10.000 ευρώ και φτάνουν στις 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχει πειθαρχικός κώδικας για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο οποίος όμως σπανίως εφαρμόζεται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε