Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε πλ.Αμερικής, Ν.Ηράκλειο και Καλλιθέα

Αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε πλ.Αμερικής, Ν.Ηράκλειο και Καλλιθέα

Λένε όχι στις ρατσιστικές επιθέσεις και φωνάζουν: “Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας”

Με αφορμή τις αλλεπάλληλες ρατσιστικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται από μέλη της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) πραγματοποιεί αντιφασιστικές διαδηλώσεις το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Αμερικής, στο Νέο Ηράκλειο και την Καλλιθέα, με κεντρικό σύνθημα: «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας».

Στην πλατεία Αμερικής δεκάδες Ελληνες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν και έκαναν πορεία στις γειτονιές της περιοχής.


 

Όπως σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ, μετά τον Αγιο Παντελεήμονα, η Χρυσή Αυγή έχει βάλει στόχο την εξάπλωσή της στην πλατεία Αμερικής και την ευρύτερη περιοχή. Ενδεικτικά αναφέρει την επίθεση που εξαπέλυσαν κατά του 21χρονου Ελληνο-αιγύπτιου, ο οποίος υπέστη μερική τύφλωση στο αριστερό μάτι.

Ο Αμπιντελ Μαμαντου προεδρος Αφρικανικής Κοινοτητας Γουινεας στην Ελλάδα καταγγέλλει στο Newsit φραστική επίθεση που δέχθηκε απο επιβάτες μέσα σε τρόλει, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του.


 

Παράλληλα, η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει το άνοιγμα γραφείων βορείων προαστίων της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, κάνοντας λόγο για «πρόκληση για κάθε δημοκράτη». Στόχος της κινητοποίησης είναι «να κλείσουν τα γραφεία τους οι φασίστες και να φύγουν από τις γειτονίες μας».
 
«Η Χρυσή Αυγή με τις εγκληματικές ενέργειες ενάντια στους μετανάστες, τα τάγματα εφόδου, τον δήθεν αντισυστημικό και αντιμνημονιακό λόγο και την επιλεγμένη φιλανθρωπία προσπαθεί να διασπάσει το λαϊκό εργατικό κίνημα και τη νεολαία, να φέρει σε αντίθεση Έλληνες και μετανάστες εργάτες, να καλλιεργήσει ένα κλίμα εθνικισμού και να καταλύσει κάθε ελεύθερη και δημοκρατική έκφραση της κοινωνίας» επισημαίνει η ΚΕΕΡΦΑ.
 
Στο Ν.Ηράκλειο η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στην πλατεία Ηρακλείου.
 
Η Κίνηση υπενθυμίζει την ιστορία των αγώνων κατά των ναζί και των ταγματασφαλιτών στην Καλλιθέα και τονίζει ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να εμποδιστεί στην επιχείρησή της να ιδρύσει ορμητήρια για πογκρόμ και δολοφονικές επιθέσεις.
 
Ανάλογη συγκεντρωση γίνεται και στην Καλλιθέα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Με σακάτεψαν Χρυσαυγίτες” καταγγέλει Ελληνοαιγύπτιος

Τον σακάτεψαν γιατί έμοιαζε ξένος – Ρατσιστικό χτύπημα κατά ελληνοαιγύπτιου

Εργάτες καταγγέλλουν ρατσιστική επίθεση από Χρυσαυγίτες

Στα χέρια της αστυνομίας νεαρός Έλληνας για τη ρατσιστική επίθεση σε κουρείο μετανάστη

Νέο ρατσιστικό χτύπημα – Έβαλαν φωτιά σε σπίτι μεταναστών 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε