Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Aντιρατσιστική πορεία στη Νίκαια – Παραλήρημα της Χρυσής Αυγής

Aντιρατσιστική πορεία στη Νίκαια – Παραλήρημα της Χρυσής Αυγής

Πάνω από 500 άτομα συγκεντρώθηκαν  στη Νίκαια για την αντιρατσιστική συγκέντρωση που ήταν προγραμματισμένη.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλοί μετανάστες και ιδιαίτερα πακιστανικής καταγωγής αλλά και πολλοί αντιεξουσιαστές. Λίγο μετά τις 21:00 επικράτησε ένταση όταν ένας νεαρός φίλαθλος του Ολυμπιακού που ήταν περαστικός, έκανε κάποια παρατήρηση στους διαδηλωτές. Ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του νεαρού και τη μεταφορά του στο νοσκομείο ΚΑΤ.

Δείτε το βίντεο με την συμπλοκή

Κρατώντας πανό με συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, λίγο μετά τις 20:00 οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία προς το αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας. Οι μετανάστες καταγγέλλουν πως η Χρυσή Αυγή, έχει απειλήσει καταστηματάρχες της περιοχής από το Πακιστάν να φύγουν από την περιοχή και μάλιστα τους έχουν δώσει διορία μέχρι το Σάββατο, δηλαδή σε 2 ημέρες. Επίσης καταγγέλουν πως η αστυνομία κάθεται άπραγη μπροστά σε αυτά τα περιστατικά.

Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, κατήγγειλε περιστατικά βίας προς πακιστανούς από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Δείτε το βίντεο

Το σημείο όπου έγινε η συγκέντρωση ήταν σε απόσταση αναπνοής από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα στο σημείο να βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο πριν η αντιρατσιστική πορεία φτάσει στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας, διμοιρίες των ΜΑΤ σταμάτησαν την πορεία η οποία στη συνέχεια διαλύθηκε.

Στο μεταξύ η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της σχετικά με το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο χαρακτηρίζει “σκουπίδια” τους λαθρομετανάστες και “‘άπλυτους και εθνοπροδότες” όσοι τους υποστηρίζουν.

Αντισυλλαλητήριο της Χ.Αυγής απόψε στη Νίκαια – Την ίδια ώρα διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μιχάλης Λαγάνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2.500 ευρώ “το κεφάλι” για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες από Ελλάδα – Ιταλία

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο λαθρομετανάστες μέσα σε φεριμπότ

Aιμοληψίες ΜΟΝΟ για Έλληνες κάνει η Χ.Αυγή – Ποιοί θα δεχθούν να παραβιάσουν τον όρκο τους;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε