Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αντώνης Καραμολέγκος: Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μαζί με την σύζυγο του

Αντώνης Καραμολέγκος: Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μαζί με την σύζυγο του

Ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση ασκήθηκε σε βάρος του 50χρονου δραπέτη, Αντώνη Καραμολέγκου. Ο Αντώνης Καραμολέγκος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μαζί με τη σύντροφο του.

Ο Αντώνης Καραμολέγκος συνελήφθη σε σπίτι στα Σπάτα μετά από  επιχείρηση της ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας. Από τον Μάρτιο του 2015 αναζητείτο καθώς είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού και δεν επέστρεψε.

Ο δραπέτης το 1990 έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς.

Ο Καραμολέγκος είχε πάρει άδεια από τις φυλακές τον Μάρτιο του 2015 και δεν επέστρεψε. Έναν χρόνο μετά την παραβίαση της άδειας, τον Μάρτιο του 2016, είχε πυροβολήσει έναν άνδρα μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Για την υπόθεση αυτή έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Σημειώνεται ότι άδεια από τις φυλακές ο 50χρονος είχε πάρει και το 2011, την οποία είχε παραβιάσει, αλλά τότε εντοπίστηκε γρήγορα και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την αστυνομία στο σπίτι στα Σπάτα βρέθηκε ένα πιστόλι καθώς επίσης κυνηγετικά όπλα και πολλά φυσίγγια. Ακόμα βρέθηκαν στην αυλή κλεμμένα οχήματα.

Αντώνης Καραμολέγκος: Δραπέτης και δολοφόνος δυο αστυνομικών

Ο επικίνδυνος δραπέτης είχε καταδικαστεί γιατί τη δεκαετία του ’90 είχε δολοφονήσει δυο αστυνομικούς στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Και μάλιστα απέναντι από το κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου οι άτυχοι αστυνομικοί τον είχαν σταματήσει για έλεγχο.

Στην κατοχή του είχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο, προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών, επιτέθηκε στους δυο αστυνομικούς.

Ήταν Ιούλιος του 1990 όταν οι αρχιφύλακες Λουκάς Παπαλουκάς και Δημήτριος Βούλγαρης έπεσαν νεκροί από τα πυρά του Καραμολέγκου. Τον θεώρησαν ύποπτο και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από τον επικίνδυνο κακοποιό. Ο ένας πέθανε επί τόπου και ο δεύτερος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Οι δυο αστυνομικοί που εκτελέστηκαν από τον Καραμολέγκο

Ο αρχιφύλακας Δημήτρης Βούλγαρης – Φωτογραφία: astynomia.gr
Ο αρχιφύλακας Λουκάς Παπαλουκάς – Φωτογραφία: astynomia.gr

Αντώνης Καραμολέγος: Η πρώτη φορά στη φυλακή

Μετά τη δολοφονία των δυο αστυνομικών, ο δράστης οδηγήθηκε στη φυλακή. Το 2010 όμως πήρε άδεια. Και εξαφανίστηκε. Δεν έμεινε για πολύ ελεύθερος όμως. Η αστυνομία τον είχε συλλάβει και οδηγήθηκε σε φυλακές της επαρχίας.

Από εκεί δραπέτευσε με τον… ίδιο τρόπο. Το 2015 ξαναπήρε άδεια και έκανε αυτό που είχε κάνει και λίγα χρόνια πριν.

Αυτή τη φορά κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης για σχεδόν δυο χρόνια. Όλα αυτά, μέχρι το πρωί της Τετάρτης (29.11.2017) που εντοπίστηκε στα Σπάτα και του πέρασαν ξανά χειροπέδες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις