Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ανυποχώρητοι οι συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων

Δεν αποχωρούν από το δημαρχείο οι συμβασιούχοι και υπόσχονται τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με μεγαλύτερη ένταση.

Η συνομιλία που είχαν με τον δήμαρχο, Γ. Καμίνη, δεν τους ικανοποίησε και επέμειναν στην θέση τους για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «οι συνομιλητές μου για άλλη μία φορά, δεν διατύπωσαν καμία απολύτως νέα πρόταση για το θέμα των συμβασιούχων. Επιπλέον, δεν ήταν έτοιμοι να αναλάβουν καμία απολύτως δέσμευση για να τερματιστεί η κατάληψη του δημαρχείου και η ταλαιπωρία των δημοτών μας, ιδίως στους παιδικούς σταθμούς. Στην πρότασή μου να καθίσουμε να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση βιώσιμη, την οποία θα μπορούσαμε να προτείνουμε στην πολιτεία, οι εκπρόσωποι σωματείων απάντησαν με τελεσίγραφα».

Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή έδειξε πνεύμα συνεργασίας, προκειμένου να βρεθεί λύση και υποστήριξε ότι δεν είναι ανεκτή η βία, οι απειλές, οι εκβιασμοί και η ταλαιπωρία των δημοτών, «ιδίως από μία κινητοποίηση με αίτημα, που δεν απευθύνεται καν προς τον δήμο».

Οι συμβασιούχοι, πάντως, γι άλλη μία φορά αρνήθηκαν κατηγορηματικά να σταματήσουν τη κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας, που συνεχίζεται για 17 ημέρες.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικο συμβούλιο, Ν. Κακλαμάνης, ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε