Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον «εγκέφαλο» της μαφίας των ακινήτων

Εκτός από τον 53χρονο πολιτικό μηχανικό, φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος, ο εισαγγελέας απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα σε ακόμη τέσσερα άτομα.

Ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση του νέου παραδικαστικού κυκλώματος εξέδωσε διατάξεις που απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα στον 53χρονο πολιτικό μηχανικό, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι ο ηγέτης της σπείρας, καθώς και σε τέσσερα πρόσωπα που φαίνεται να ανήκαν στην ηγετική ομάδα της.

Η περιοριστική διάταξη αφορά τους πέντε από κοινού για άλλη υπόθεση, έκδοσης εικονικών τιμολογίων και απάτες. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κληθούν σε απολογία από τον ανακριτή.

Επί της ουσίας, όπως αναφέρουν και νομικοί κύκλοι, πρόκειται για ένα δικονομικό τέχνασμα προκειμένου να αποκλειστεί η φυγή των υπόπτων στο εξωτερικό, αλλά και προκειμένου να μην έχουν ακόμη πρόσβαση στη δικογραφία για την υπόθεση της «μαφίας των ακινήτων», η οποία θα καθυστερήσει τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη. Δεν αποκλείεται, επίσης, το ενδεχόμενο κάποιοι από τους πέντε κατηγορουμένους να κριθούν προφυλακιστέοι και στην περίπτωση που προκύψει συμμετοχή τους στη νέα υπόθεση, να μεγεθύνεται το κατηγορητήριο σε βάρος τους.

Επίσης, αναμένεται άμεσα να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο και να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί ενός υπαλλήλου του ΣΔΟΕ, ενός υπαλλήλου της ΔΟΥ Κηφισιάς, στην οποία είχαν γίνει ενάρξεις εργασίας στις περισσότερες από τις εικονικές εταιρείες του κυκλώματος αλλά και τα πλαστά μισθώματα των ακινήτων που διεκδικούσαν, του υπουργείου Οικονομικών και τριών αστυνομικών, και τριών αστυνομικών που υπηρετούν στο Τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού, στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλοθέης και Αλίμου. Οι Εισαγγελείς θα αναμένουν τα αποτελέσματα των άρσεων τραπεζικών απορρήτων και τηλεφώνων ώστε να καταλήξουν για τον βαθμό της ποινικής εμπλοκής τους στην υπόθεση.

Η αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής, οδηγεί επίσης και στην ανάγκη λεπτομερούς ελέγχου για τον ρόλο τριών δικαστών, δύο εν ενεργεία και ενός πρώην, καθώς έχει εντοπιστεί συχνή αναφορά των ονομάτων τους σε συνομιλίες συγκεκριμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η έρευνα των αστυνομικών σε μία από τις τρεις αποθήκες «αρχείο» του κυκλώματος, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στην Κηφισιά. Ακόμη, όμως, τα ευρήματα δεν έχουν ταξινομηθεί και αξιολογηθεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε