Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Απαλλαγή από τέλη και φόρους για τους δωρητές αυτοκινήτων και πλωτών σε σώματα ασφαλείας και λιμενικό

Απαλλαγή από τέλη και φόρους για τους δωρητές αυτοκινήτων και πλωτών σε σώματα ασφαλείας και λιμενικό

Απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας καθώς και πάσης φύσεως φόρους ή άλλα τέλη, οι δωρητές αυτοκινήτων ή πλωτών μέσων, προς τα Σώματα Ασφαλείας και της ακτοφυλακής για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Με την ίδια ρύθμιση, απλοποιούνται οι χρονοβόρες διαδικασίες, ώστε κάθε χερσαίο, πλωτό ή εναέριο μέσο που έχει κατασχεθεί ως αντικείμενο λαθρεμπορίου ή ως μέσο παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, μεταναστών, όπλων ή αρχαιοτήτων, να αξιοποιείται άμεσα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου ή και να διατίθεται σε σωφρονιστικά καταστήματα για την κάλυψη των αναγκών τους.

Επανακατατέθηκε η τροπολογία για ΤΑΙΠΕΔ

Επανακατατέθηκε από την κυβέρνηση χωρίς ουσιαστικές αλλαγές η τροπολογία για το ΤΑΙΠΕΔ.

Η νέα ρύθμιση επιτρέπει ωστόσο τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίων των τραπεζών και των υφισταμένων μετοχών όπως προβλέπεται από τις βασικές διατάξεις του εταιρικού δικαίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η  δυνατότητα μεγαλύτερης εισροής κεφαλαίων από τον ιδιωτικό τομέα.

Με την ίδια τροπολογία επανέρχεται η δυνατότητα –που είχε καταργηθεί- για την σύντμηση των προθεσμιών των γενικών συνελεύσεων των Τραπεζών ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

Διαβάστε

Γλιτώνουν από το τεκμήριο διαβίωσης φοιτητές και μακροχρόνια άνεργοι

Χρωστάτε λίγα; Θα σας τα πάρουν άμεσα! Κατασχέσεις μισθών από τον Μάρτιο για ποσά άνω των 1.000 ευρώ! 

Κόλαφος η έκθεση της τρόικας για τη φοροδιαφυγή – Κάντε αυτόνομο τον γραμματέα εσόδων για να μην γίνονται πολιτικές παρεμβάσεις – Καταργήστε το ΣΔΟΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε