Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Απατεώνισσα υπόσχεται διορισμούς στο Δημόσιο

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για συνταξιούχο του Δημοσίου που εξαπατά εύπιστους και αφελείς πολίτες που τους υπόσχεται μια θέση στο δημόσιο.

Στα ίχνη μιας συνταξιούχου δημοσίου υπαλλήλου που έχει διατελέσει συνεργάτης υπουργών και η οποία «πουλάει» δεκάδες «διορισμούς» στο Δημόσιο έναντι αμοιβής 3.000-6.000 ευρώ βρίσκεται η Ασφάλεια Αττικής.
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για την πιο σοβαρή απάτη ψευτοδιορισμών με περισσότερα από 50 θύματα σε όλη την Ελλάδα- Αττική, Κυκλάδες, Μακεδονία, Θράκη και άλλες περιοχές- και εισπράξεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Η 60χρονη συνταξιούχος επικαλείται γνωριμίες με βουλευτές, κυρίως του ΠαΣοΚ, και αναφέρεται σε δυνατότητα παρέμβασης που υποτίθεται ότι έχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, ως και στο Υπουργικό Συμβούλιο!
 
Σύμφωνα με “Το Βήμα”, εντοπίζει τα θύματά της σε συνέδρια, κοινωνικές εκδηλώσεις και μέσω πρώην συναδέλφων της. Ωστόσο, όταν φθάσει η ώρα της κρίσης, αποδίδει τη μη υλοποίηση των «επί πληρωμή» υποσχέσεών της στον… ανασχηματισμό και σε «εμπόδια που βάζουν ο Γιώργος Παπανδρέου και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες», όπως αναφέρει στα θύματά της.
 
Την έρευνα για τη «μάγο των διορισμών» στο Δημόσιο πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Εισαγγελία Αθηνών.
 
Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, μια πρώην υψηλόβαθμη υπάλληλος που φέρεται να έχει εργασθεί στα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας διαφημίζει τις γνωριμίες της με υψηλά ισταμένους κρατικούς και κυβερνητικούς παράγοντες και υπόσχεται έναντι αδράς αμοιβής διορισμούς σε υπουργεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση και αλλού, χωρίς βεβαίως ουδέποτε να υλοποιούνται. Η συνταξιούχος υπάλληλος φέρεται με εξαιρετική πειστικότητα να περιγράφει σχέσεις της με βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης και να προσποιείται ότι επικοινωνεί μαζί τους προκειμένου τα παιδιά των «πελατών» της να εξασφαλίζουν αμέσως μια θέση στο Δημόσιο με παράκαμψη της διαδικασίας του ΑΣΕΠ κτλ. Ανάμεσα στα θύματά της σε όλη την Ελλάδα είναι οικογένειες γιατρών, αρχιτεκτόνων, εμποροϋπαλλήλων, μέχρι και αγροτών.
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συγκέντρωσαν καταθέσεις από θύματα σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα έχουν προχωρήσει και σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της, από τους οποίους προκύπτει η καταβολή των ποσών από ιδιώτες.

Οπως αναφέρουν αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί σε Αθήνα, Ξάνθη καιΠάτρα και άλλες περιπτώσεις απατών με παραπλανητικές υποσχέσεις για διορισμούς. Αυτή όμως με τη δράση της 60χρονης ακόμη και σε μικρά νησιά του Αιγαίου δεν έχει προηγούμενο. Εντυπωσιακή είναι όμως και η ευκολία που οι γονείς πείθονται και καταβάλλουν τόσο μεγάλα ποσά για να παρακάμψουν τις νόμιμες διαδικασίες και να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας στα παιδιά τους».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε