Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Απέδειξε ξανά ότι είναι Πρόεδρος – Παραιτήθηκε του μισθού του ο Κάρολος Παπούλιας

Απέδειξε ξανά ότι είναι Πρόεδρος – Παραιτήθηκε του μισθού του ο Κάρολος Παπούλιας

– Πράξη αλληλεγγύης στους πολίτες που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται
– Μηνυμα και προς τους εταίρους – δανειστές που εγείρουν διαρκώς απαιτήσεις
– Το ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών κατά τη συνάντησή τους λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι
– ΚΚΕ: Nα υιοθετήσει την πρότασή μας ο κ. Παπούλιας για κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και των άλλων προνομίων

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών είναι μια συμβολική πράξη του προέδρου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ε. Βενιζέλος του δήλωσε πως παραιτείται του μισθού που προβλέπεται, τον “παρακάλεσε” όπως είπε να κινήσει τις διαδικασίες.

Είναι μια πράξη που γίνεται στην κορύφωση της κρίσης της χώρας, την ώρα που πλήττεται σε πρωτοφανή επίπεδα το εισόδημα του Έλληνα πολίτη και είναι σίγουρα μια πράξη αλληλεγγύης από τον πρώτο πολίτη της χώρας.

Ο Ε. Βενιζέλος τη χαρακτήρισε “σημαντική και συμβολική πρωτοβουλία” για την οποία όπως ανέφερε “τον ευχαριστώ και θα ενημερώσω το υπουργικό συμβούλιο”

Η πράξη αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι απλά μήνυμα προς το εσωτερικό, αλλά και προς το εξωτερικό, καθώς γίνεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία οι εταίροι μας όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών εγείρουν διαρκώς νέες απαιτήσεις παίζοντας με την φωτιά καθώς μοιάζουν να μην επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Το μόνο κόμμα που αντέδρασε επίσημα στην απόφαση του Κάρολου Παπούλια είναι το ΚΚΕ.

Καλεί τον Προεδρο της Δημοκρατίας να υιοθετήσει την πρόταση του για κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και των άλλων προνομίων.
Σε σχετικό σχόλιο που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρεται: “Οι πολιτικοί κρίνονται πρωτίστως από τη θέση που παίρνουν απέναντι στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τις κρίσιμες επιλογές που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση. Κρίνονται απ’ τη θέση που παίρνουν απέναντι σ’ αυτούς που απειλούν το λαό και τον εκβιάζουν. Αν αυτά τα αποδέχονται ή τα ανέχονται, τότε ακόμα κι αν αρνούνται την οικονομική αποζημίωση ή μισθό, το μόνο αποτέλεσμα είναι να δίνουν άλλοθι στα αντιλαϊκά μέτρα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βενιζέλος: Κάποιοι δε μας θέλουν στην ευρωζώνη

Πανικός στην Βουλή μετά την απόφαση Παπούλια να παραιτηθεί από τον μισθό του

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε