Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Απειλούν με απεργία και οι βενζινοπώλες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για αθέτηση συμφωνίας κατηγορεί την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών και απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις. Οριστικές αποφάσεις στις 8 Μαρτίου.

Η ΟΒΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προτίθεται να αλλάξει το νόμο για την εγκατάσταση των ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, επιβάλλοντας την εγκατάσταση μεμονωμένων ταμειακών μηχανών χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου των εισροών – εκροών «με σκοπό να μετατρέψει τον κλάδο σε όμηρο των ελεγκτικών αρχών και τελικά θύμα της επιβολής αυθαίρετων προστίμων». 

Εκτιμάται από τους βενζινοπώλες ότι αυτό θα οδηγήσει σε βίαιη έξοδο αρκετών βενζινοπωλών από το επάγγελμα και μεταβίβαση της αγοράς στα χέρια λίγων αλυσίδων εταιρειών. «Δυστυχώς και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες παρά τις διακηρύξεις τους για κτύπημα του λαθρεμπορίου, εμμένουν πεισματικά και επιλεκτικά στις μεμονωμένες ταμειακές μηχανές, όπως απαιτούν ισχυρά συμφέροντα που δε θέλουν να ελεγχθούν», αναφέρει η ΟΒΕ.

Όσον αφορά στην αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα τονίζεται πως «αποτελεί μια εύκολη λύση για κάθε κυβέρνηση», γίνεται λόγος για «πρακτική που υπονομεύει την καρδιά της εθνικής οικονομίας και έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στη παραγωγή, τις μεταφορές και τη κατανάλωση». Η ΟΒΕ καλεί δε τους καταναλωτές «να συνειδητοποιήσουν ποια είναι η αιτία της ακρίβειας στα καύσιμα, στις μεταφορές, στα προϊόντα». 

Οριστικές αποφάσεις για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου θα ληφθούν στην έκτακτη συνέλευση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε