Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Απειλούν οι οδηγοί ταξί τον Ραγκούση με “10 Κερατέες” – Πανέτοιμοι για νέους αιφνιδιασμούς και καταλήψεις

– Από Τετάρτη αρχίζουν οι αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις χωρίς προειδοποίηση
– Χωρίς χρονοδιάγραμμα ο Ραγκούσης στο ΚΤΕ για τα ταξί εν μέσω αντιδράσεων από βουλευτές
– Να “ξηλώσει” τον Γ. Ραγκούση ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ
– Εισαγγελική παρέμβαση για το άνοιγμα των διοδίων
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σημάδια εκτόνωσης της έντασης στις σχέσεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των ιδιοκτητών ταξί, φαίνεται να διαγράφονται τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση του οποίου εκλήθη για διευκρινίσεις ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους διαπίστωσε “θετικό κλίμα” στη διάρκεια των συναντήσεων, που όπως είπε, είχε το απόγευμα με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στη Βουλή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν περιθώρια εκτόνωσης της έντασης. Όμως, τόνισε “δεν μας αρκεί αυτό. Θέλουμε γραπτές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του διαλόγου”.

Ο κ. Λυμπερόπουλος κάλεσε τους αυτοκινητιστές της επαρχίας να επιστρέψουν αύριο στις θέσεις τους, ώστε να μη δοθεί η εντύπωση χαλάρωσης των κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ

Αντίθετα άλλοι συνάδελφοί του φέρονται αποφασισμένοι να τραβήξουν το σκοινί της αντιπαράθεσης στα άκρα, προαναγγέλλοντας “ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αναρχία” σε περίπτωση που ο κ. Ραγκούσης δεν πάρει πίσω τις προτάσεις του και διατύπωσαν θέσεις του τύπου “από αύριο θα δει η κυβέρνηση ποιοι πραγματικά είμαστε”.

Πάντως, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν αύριο κανονικά, αλλά με τρόπο διακριτικό που να μη φέρνει τους αυτοκινητιστές αντιμέτωπους με την κοινωνία. Η Ομοσπονδία θα αναμένει τις όποιες εξελίξεις από την πλευρά της κυβέρνησης και σε νέα συνεδρίαση των συνδικαλιστικών οργάνων θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του κλάδου.

Περίπου στις 17:30, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, εμφανίστηκαν δυο άτομα, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιδιοκτητών ταξί ανήκαν στον αντεξουσιαστικό χώρο. Φοβούμενοι μήπως προκληθούν επεισόδια, οι ταξιτζήδες τους απώθησαν, με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο να επισημαίνει ότι «δε θα αφήσουμε κανέναν να αμαυρώσει τη συγκέντρωσή μας».



Απο νωρίς, οι δρόμοι έκλεισαν στο κέντρο της Αθήνας

 Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου προανήγγειλε ενδελεχή και ειλικρινή διάλογο με την κατάθεση των προτάσεων από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο κ. Ραγκούσης στη συνεδρίαση του ΚΤΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί στη δημοσιότητα το περίγραμμα των θέσεων του υπουργείου, πάνω στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν οι ιδιοκτήτες ταξί, μέσα από ένα οργανωμένο διάλογο.

Οι αυτοκινητιστές ξεκίνησαν το απόγευμα από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους στην οδό Μάρνη και μέσω των κεντρικών δρόμων της Αθήνας σχημάτισαν πορεία, πεζή, που κατέληξε έξω από τη Βουλή. Εκεί αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις τους στους εκπροσώπους των κομμάτων.

Τόσο στη διάρκεια της πορείας, όσο και κατά την παραμονή τους έξω από το κοινοβούλιο δεν σημειώθηκε κανένα απολύτως επεισόδιο, καθώς είχε οργανωθεί ισχυρή ομάδα περιφρούρησης.



«Συνεχίζουμε δυνατά! Σπάνε και οι πιο ισχυροί αντίπαλοι μας» το μήνυμα του προέδρου των ταξιτζήδων, Θύμιου Λυμπεροπούλου, μιλώντας στους συγκεντρωμένους. Ζήτησε μάλιστα από τον πρωθυπουργό να “καταλάβει τι ζημιά του κάνει ο Ραγκούσης, αλλιώς θα υποφέρουμε όλοι”.

Φτάνοντας στη Βουλή, αντιπροσωπεία του κλάδου θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση. Και όπως λένε στους δημοσιογράφους: «αν δε μας δεχτεί, θα προχωρήσουμε σε αποκλεισμούς σε όλη την Ελλάδα. Θα το βλέπετε και δε θα το πιστεύετε!».


Εισαγγελική παρέμβαση για το άνοιγμα των διοδίων

Έρευνα για το αδίκημα της παράνομης βίας εκ μέρους αυτοκινητιστών ταξί, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελενη Ράϊκου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου σε διόδια.

Αντικείμενο της νέας έρευνας αποτελεί το άνοιγμα των διοδίων από τους οδηγούς ταξί που έχει σημειωθεί σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα την ελεύθερη διέλευση οχημάτων.

Η κα Ράϊκου, με έγγραφο της δίνει εντολή στην αστυνομία να διερευνήσει αν διαπράχθηκε το αδίκημα της παράνομης βίας και να εντοπίσει τους υπαίτιους. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν τις καταγραφές από το κύκλωμα καμερών που είναι εγκατεστημένο στα διόδια ενώ θα εξετάσουν, ως μάρτυρες, υπαλλήλους των διοδίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραίτηση Ραγκούση ζήτησε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ! – “Αδιανόητο”, απαντά ο υπουργός

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε