Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Απέλασαν Έλληνα εργαζόμενο σε ιρανική εταιρεία

Απέλασαν Έλληνα εργαζόμενο σε ιρανική εταιρεία

‘Ελληνας ιπτάμενος φροντιστής της Kish Air απολύθηκε και απελάθηκε, επειδή διαφώνησε με επιβάτες για το όνομα του… Κόλπου.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Fars, κατα τη διάρκεια της πτήσης απο την Τεχεράνη προς το νησί Κις, οι 
ιρανοί επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν όταν στο χάρτη της πτήσης που εμφανίστηκε στις οθόνες του εσωτερικού κυκλώματος τηλεόρασης χρησιμοποιήθηκε ο όρος “Αραβικός Κόλπος” αντί του “Περσικού Κόλπου”. Τότε, ο έλληνας φροντιστής αντέδρασε, προειδοποιώντας ότι θα ζητήσει τη σύλληψη των επιβατών που διαμαρτύρονταν. Μετά απο αυτό  ο φροντιστής κλήθηκε από το τμήμα Μετανάστευσης της αστυνομίας του Κις και η άδεια παραμονής του ανακλήθηκε.

    “Ο έλληνας φροντιστής της πτήσης 7081 της Kish Air από Τεχεράνη προς το νησί Κις (στο νότο της χώρας) απελάθη εξαιτίας της απρεπούς και ανεύθυνης συμπεριφοράς του”, δήλωσε ο Γκολαμρέζα Ρεζαϊάν, επικεφαλής του τμήματος Μετανάστευσης και Αλλοδαπών.

Σημειώνεται πως οι Ιρανοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ό,τι αφορά την ονομασία του Κόλπου και διαμαρτύρονται συστηματικά για τη χρήση του όρου “Αραβικός Κόλπος” που χρησιμοποιούν οι αραβικές χώρες της περιοχής, αντί του “Περσικός Κόλπος” που χρησιμοποιούν οι ίδιοι.

   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε