Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Απέραντο σούπερ μάρκετ όπλων η Κρήτη

Μεγάλη ποικιλία. Διαλέγεις και παίρνεις....ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μεγάλη ποικιλία. Διαλέγεις και παίρνεις....ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Θέλετε Μάγκνουμ 45άρια; Θέλετε οπλοπολυβόλα ούζι και Καλάσνικοφ; Θα τα βρείτε ελεύθερα να κυκλοφορούν στην Κρήτη και μπορεί οποιοσδήποτε να τα προμηθευτεί αν διαθέσει από 1.500 ως 3.000 ευρώ.

 Παρά τα μεγάλα λόγια που έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια και τις δεσμεύσεις όλων όσοι διατέλεσαν υπουργοί Δημόσιας Τάξης, η παράνομη οπλοκατοχή συνεχίζει να ανθεί.

Πάλι βέβαια διαπιστώσεις έγιναν σε ακόμα μια σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δεκάδες χιλιάδες όπλα και εκατομμύρια σφαίρες αγοράζονται στη μαύρη αγορά σε μια περιοχή όπου το λαθρεμπόριο ανθεί.
Στη σύσκεψη η προσοχή όλων εστιάστηκε στο Ρέθυμνο (στην περιφέρεια του οποίου βρίσκονται και τα Ζωνιανά)
και σε συνεργασία με τον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου αποκαλύφθηκαν τα εξής εντυπωσιακά στοιχεία:

Οι νόμιμες άδειες οπλοφορίας είναι 96 ακριβώς. Ηταν μέχρι πρότινος 97, αλλά αφαιρέθηκε προσφάτως η μία με απόφαση του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ, από τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν υποβληθεί άλλες 70 αιτήσεις για άδεια οπλοφορίας. Από αυτές εγκρίθηκαν μόνον… δύο και η έγκρισή τους έγινε με αυστηρές διαδικασίες, αφού το τελικό ΟΚ δεν το έδωσε μόνον η Αστυνομία, αλλά και ο εισαγγελέας, ψυχολόγοι κτλ. Στόχος οι άδειες να μειωθούν σε πρώτη φάση στο 50%, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές άδειες οπλοφορίας που δόθηκαν θα αφαιρεθούν. Επιπλέον επισημάνθηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι άδειες οπλοφορίας δίνονταν… ρουσφετολογικά. Για παράδειγμα, όπως αναφέρθηκε, ορισμένα στελέχη κομμάτων πήραν άδειες.

Οι αστυνομικοί διευθυντές της Κρήτης περιέγραψαν και μερικά παράδειγμα για το πώς γίνεται η παράνομη εισαγωγή όπλων στο νησί.
Οι ενδιαφερόμενοι προτιμούν να προμηθεύονται παρανόμως τα όπλα τους από την Αλβανία. ‘Οπως ειπώθηκε «καταστρώνουν» μεταφορές με μισθωμένα φορτηγά για την εισαγωγή τριφυλλιού από τη γειτονική χώρα και ανάμεσα στο τριφύλλι κρύβουν και τα όπλα.

Τέτοιου είδους μεταφορές… τριφυλλιού έχουν εντοπίσει πολλές φορές οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης και ως σήμερα έχουν κατασχέσει δεκάδες όπλα. Ενας άλλος τρόπος είναι η μεταφορά όπλων μέσω ψαροκάικων, που συνήθως ελλιμενίζονται σε απομακρυσμένα λιμανάκια…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε