Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Απέραντος ποδηλατόδρομος το κέντρο της Αθήνας

Απέραντος ποδηλατόδρομος το κέντρο της Αθήνας

Πρόκειται για άλλη μία ιδέα που ξεκίνησε από το facebook και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους ποδηλατιστές, και όχι μόνο, της Αθήνας.

Εκατοντάδες ποδηλατιστές, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν σήμερα με τα ποδήλατά τους, στο πάρκο Ελευθερίας, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής, για να γιορτάσουν με μία «ποδηλατάδα» ως τη θάλασσα του Φαλήρου, τη σημερινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, στέλνοντας, με το παράδειγμά τους, ένα μήνυμα οικολογίας, υγιεινού τρόπου ζωής, γρήγορης, οικολογικής και ασφαλούς μετακίνησης, προς όλους.

«Όταν κάνω ποδήλατο αισθάνομαι ελεύθερη», είπε η 10χρονη Στυλιανή, η οποία δηλώνει φανατική με το ποδήλατό της και η οποία συμμετείχε οικογενειακώς στην ποδηλατοδρομία.

«Το ποδήλατο προσφέρει δύναμη και υγεία», επεσήμανε απ την πλευρά της η 68χρονη κα Αναστασία Παππά, προτρέποντας όλο τον κόσμο «να πάρει ποδήλατα για να απαλλαγούμε από τα καυσαέρια».

«Η Αθήνα σήμερα αισιοδοξεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αμυράς, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων και ένας εκ των επικεφαλής του ποδηλατικού κινήματος, συμπληρώνοντας: «Σήμερα “στροφάρουμε” πράσινα. Βγαίνουμε από το καυσαέριο για να απολαύσουμε τη θαλάσσια αύρα», ενώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ύστερα από πανεπιστημιακές έρευνες, έχει υπολογιστεί ότι η χρήση του ποδηλάτου 3 φορές την εβδομάδα, εξοικονομεί από 900-1300 ευρώ το χρόνο, για τον αναβάτη.

H ποδηλατοδρομία για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Μεταφορών και Περιβάλλοντος, ενώ η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλατιστές, θα καταλήξει, ύστερα από περίπου 7 ώρες, στον παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού (Μετρό Συγγρού-Φιξ).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε