Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Απεργούν οι γιατροί την Τετάρτη

Σε 24ωρη πανιατρική απεργία και αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), την Τετάρτη (29/2), ημέρα ψήφισης από τη Βουλή του Εφαρμοστικού Νόμου.

Ο ΙΣΑ κάνει λόγο για «ακρωτηριαστικές διατάξεις, που οδηγούν σε πλήρη ισοπέδωση τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους Έλληνες πολίτες».

Την ίδια ημέρα, στις 10:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση, με θέμα τα μέτρα που προβλέπει ο Εφαρμοστικός Νόμος, όπως η υποχρεωτική αναγραφή από τους ιατρούς της δραστικής ουσίας, και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

«Η τροϊκανής έμπνευσης υποχρεωτική αναγραφή τής δραστικής ουσίας από τους γιατρούς, αρχής γενομένης την 1-3-2012 και η επιλογή από το φαρμακοποιό του φθηνότερου γενόσημου φαρμάκου, ανατρέπει πλήρως τους κανόνες ασφάλειας στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο Ι.Σ.Α. καλεί τους γιατρούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν Γ.Σ.Ε.Ε., Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων τής χώρας, στην πλατεία Συντάγματος, την Τετάρτη, στις 18:00, όπου θα πραγματοποιηθεί και συναυλία διαμαρτυρίας, με τον Μανώλη Μητσιά σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε