Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Απεργούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Τον κύκλο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων ανοίγουν τη Δευτέρα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Σήμερα και την Τετάρτη θα κάνουν 24ωρη απεργία, ενώ την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα κάνουν στάσεις εργασίας 8:00-11:00 και 15:00-18:00.

Κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας και των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων, καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αντίθετα, θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

«Η κατάσταση στις φυλακές έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο», καθώς «παρουσιάζεται πλήρη υποστελέχωση σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικότητες της υπηρεσίας, με τεράστια οργανικά κενά που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 60%», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε