Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Απίστευτο! 50 επιχειρηματίες του Ηρακλείου που χρεωκόπησαν εκτίουν ποινές στην καθαριότητα και στα νεκροταφεία!

– Τι λέει στο Νewsit o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου
– Ο πρόεδρος των Επιμελητηρίων Ελλάδας προβλέπει εκτίναξη της ανεργίας στο 20% μετά το Πάσχα. Ετοιμες να βάλουν λουκέτο 400.000 επιχειρησεις σε όλη την Ελλάδα.

‘Ατιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις. Αυτό φαίνεται να ισχύει για πολλούς επιχειρηματίες στο Ηράκλειο Κρήτης, οι οποίοι λογω των χρεών τους, τα δικαστήρια τους επέβαλαν να εκτίσουν ποινή σε εθελοντικές εργασίες στο Δήμο Ηρακλείου.

‘Ανθρωποι που μέχρι χτες συγκαταλέγονταν στους ισχυρούς οικονομικους παράγοντες της Κρήτης, είδαν τις επιχειρήσεις τους να βουλιάζουν στα χρέη και να οδηγούνται στο κλείσιμο.
Τα λουκέτα στην τοπική αγορά της Κρήτης και ειδικότερα στου Ηρακλείου, είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι εμπορικοί δρόμοι μαραζώνουν, τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο και οι εργαζόμενοι απολύονται κατά εκατοντάδες.

Η Δικαιοσύνη λόγω της πληρότητας που καταγράφεται στις φυλακές, τους επέβαλε την ποινή της κοινωφελούς εργασίας. Τα πόστα που έχουν αναλάβει οι περίπου 50 πρώην επιχειρηματίες, είναι στην υπηρεσία καθαριότητας, στη φύλαξη των δύο κοιμητηρίων στου Δήμου Ηρακλείου και στην τεχνική υπηρεσία. Η κοινωφελής εργασία ως ποινή εφαρμόζεται τα τελευταία 3 χρόνια, με τα ποσοστά αυτών που την εκτελούν να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο.

Όπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Νικήτας Δολαψάκης, “δυστυχώς επιχειρηματίες που δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία καταδικάζονται απο τη δικαιοσύνη και προσφέρουν εργασία σε διάφορες δημοτικές επιχειρήσεις και συνήθως αυτό συμβαίνει σε όσους χρωστούν μικροποσά. Η οικονομική κρίση οδήγησε αυτους τους επιχειρηματίες σε αυτήν την κατάσταση. Γενικά η κατάσταση ειναι άσχημη. Στους εμπορικούς δρομους τα μαγαζιά κλείνουν και αυξάνεται διαρκώς το ποσοστό ανεργίας στην πόλη μας”.

Ακούστε τι είπε στο Newsit ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κρήτης

Για πρωτοφανές φαινόμενο που πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο των ρεκόρ γκίνες έκανε λόγο στο Νewsit, ο προεδρος των Κεντρικών Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιώργος Κασσσιμάτης. Όπως δήλωσε “με εκπλήσσει αυτό που συμβαίνει στο Ηράκλειο, άνθρωποι της κοινωνίας μας επιχειρηματίες, προκειμένου να εκτίσουν ποινές για χρέη να δουλεύουν στα νεκροταφεία. Ειναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει όλη την επιχειρηματική κοινότητα. Τα πράγματα λογω της κρισης θα γίνουν χειρότερα. Φοβάμαι πως η ανεργία θα ξεπεράσει το 20% μετά το Πάσχα. Τα λουκέτα έχουν μία συχνότητα των 7.000 και πλέον το μήνα από τον περασμένο χρονο, το τελευταίο τριμηνο του περασμένου χρόνου. Στα όρια να κλείσουν βρίσκονται 400.000 επιχειρήσεις, μικρομεσαίες και στον κλάδο των υπηρεσιών στο εμπόριο αλλά και στον κλάδο των μεταποιήσεων. Για μια ακόμη φορά η πολιτεία στέκεται απλός θεατής και ένας κακός ακροατής”.

Ακουστε τι ειπε στο newsit ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιώργος Κασσιμάτης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε