Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Απίστευτο! Το δημόσιο πλήρωνε ενοίκιο για ΔΟΥ… φάντασμα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 Η Εφορία στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου ιδρύθηκε αλλά δεν λειτούργησε ποτέ  – Το Δημόσιο πλήρωνε ενοίκιο 1.700€ το μήνα από το 2004 έως το 2009!

Μία ακόμα περίπτωση κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος έρχεται στο φως, αυτή τη φορά από το Ρέθυμνο: επί 4 συνεχόμενα έτη το δημόσιο κατέβαλλε ενοίκια για κτίριο που εμφανιζόταν ως Δ.Ο.Υ. Περάματος αλλά ουσιαστικά επρόκειτο για εφορία… φάντασμα αφού δεν λειτούργησε ποτέ. 

Το χρονικό της υπόθεσης
Η Εφορία Περάματος Μυλοποτάμου ιδρύθηκε το 2004 με απόφαση του τότε υπουργού οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη. Για την στέγαση της, το υπουργείο νοίκιασε ακίνητο έναντι του ποσού των 1.700 ευρώ μηνιαίως, με τον ιδιοκτήτη, που ήταν η ΕΑΣ Μυλοποτάμου. Επειδή το κτίσμα ήταν ημιτελές, η καταβολή του μισθώματος άρχισε λίγους μήνες μετά την υπογραφή σύμβασης. Φυσικά μέχρι εδώ δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτόν…
 
Το σκάνδαλο αρχίζει από την ώρα που η νεοσύστατη στα χαρτιά του υπουργείου οικονομικών Εφορία δεν λειτούργησε ποτέ μέχρι σήμερα ενώ τα μισθώματα καταβάλλονταν κανονικά στον ιδιοκτήτη του ακινήτου αφού του το είχαν δεσμεύσει για τον συγκεκριμένο σκοπό. 

Λίγο πριν τις εκλογές του 2009, η κυβέρνηση ανακάλεσε τη «λειτουργία» της μη λειτουργούσας Δ.Ο.Υ. αλλά ως τότε είχαν μεσολαβήσει τέσσερα χρόνια και είχαν καταβληθεί περίπου 85.000 ευρώ για ενοίκια. 85.000€ που φυσικά πλήρωναν οι φορολογούμενοι πολίτες. Υπάρχει όμως και συνέχεια…

Όπως αναφέρει το www.rethnea.gr, για τη λειτουργία της νεοϊδρυθείσας Δ.Ο.Υ., το υπουργείο τοποθέτησε ως προϊστάμενο, στέλεχος από την Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου, που υποχρεώθηκε να μετακομίσει εργασιακά στο Πέραμα. Οι μήνες, όπως αντιλαμβάνεστε περνούσαν και ο «προϊστάμενος» πηγαινοερχόταν στο Πέραμα χωρίς αντικείμενο εργασίας. Ούτε οργάνωση ΤΑΧΙS όπως επιβαλλόταν εγκαταστάθηκε ποτέ στη Δ.Ο.Υ. ούτε και φυσικά υπάλληλοι. Γνωρίζοντες την υπόθεση, μαρτυρούν ότι στο ενοικιαζόμενο κτίριο που θεωρητικά φιλοξενούσε την Δ.Ο.Υ., δεν υπήρχε ούτε καν γραφείο!
 
Ο προϊστάμενος, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τους προϊσταμένους του στο υπουργείο να επανδρώσουν την Δ.Ο.Υ. Περάματος, όταν αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να λειτουργήσει η οικονομική υπηρεσία, έκρινε σκόπιμο να επιστρέψει στη θέση του στη Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου και να ασκεί τα καθήκοντα που είχε πριν την τοποθέτηση του ως προϊσταμένου στην εφορία «φάντασμα». Ήταν όμως μια καθαρά προσωπική του απόφαση διότι αφού δεν είχε τέτοια εντολή θα μπορούσε να «βολευτεί» σε μια θέση από την οποία θα έπαιρνε άκοπα τον μισθό του.
 
Παρά το γεγονός ότι το 2009 ανακλήθηκε η λειτουργία της ΔΟΥ Περάματος, ουδείς από το υπουργείο σκέφτηκε να ανακαλέσει και τον διορισμό του προϊσταμένου της, τον οποίο τα έγγραφα του υπουργείου μέχρι και σήμερα τον εμφανίζουν με αυτήν του την ιδιότητα. 

Να σημειωθεί ότι για το παραπάνω θέμα υπάρχουν τουλάχιστον δυο ερωτήσεις στα αρχεία της Βουλής, μία του 2005 και μια του 2006 που είχε καταθέσει, απευθυνόμενος στον κ. Αλογοσκούφη, ο Μανώλης Όθωνας που ήταν και τότε βουλευτής. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε