Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Από 7 ως 20 Ιουλίου η κατάθεση των μηχανογραφικών για τις Πανελλαδικές

Από 7 ως 20 Ιουλίου η κατάθεση των μηχανογραφικών για τις Πανελλαδικές

Από την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη 20 Ιουλίου θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας, σύντομο ολοκληρώνονται απο τη μηχανογραφική υπηρεσία οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και γραπτών βαθμών και μέχρι την Πέμπτη 8 Ιουλίου θα αποσταλούν στις Δ/νσεις Δ.Ε. οι σχετικές καταστάσεις, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια.

Επίσης, μέχρι τις 12 Ιουλίου θα ανακοινωθούν και οι βαθμολογίες των υποψηφίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) στα μαθήματα που διαγωνίστηκαν για την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ καθώς και τα μαθήματα ειδικότητας όλων των υποψηφίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄). Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις πρόσβασης αναμένεται να αποσταλούν περί τις 15 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ (μαθητές και απόφοιτοι) πρέπει να φροντίσουν να παραλάβουν τη Βεβαίωση Πρόσβασης από το Λύκειό τους στις 8 και 9 Ιουλίου (δεδομένου ότι μετά την ημερομηνία αυτή τα σχολεία κλείνουν λόγω θέρους), ώστε να καταθέσουν έγκαιρα το μηχανογραφικό δελτίο για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στις κατά τόπους Δ/νσεις ή Γραφεία Δ.Ε. στο χρονικό διάστημα που έχει καθοριστεί (7 – 20 Ιουλίου). Μετά τις 9 Ιουλίου οι βεβαιώσεις πρόσβασης θα παραλαμβάνονται από τις οικείες Δ/νσεις Δ.Ε.

Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών που επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο για το 10% των θέσεων εισακτέων πρέπει να βεβαιωθούν πριν τις 7 Ιουλίου ότι είναι κάτοχοι της πρωτότυπης Βεβαίωσης Πρόσβασης, προκειμένου να καταθέσουν το μηχανογραφικό δελτίο από την πρώτη ημέρα της προθεσμίας υποβολής τους.

Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο 3 Ιουλίου αρχίζουν οι επαναληπτικές εξετάσεις των ΓΕΛ όσων απουσίασαν δικαιολογημένα λόγω ασθένειας από την εξέταση ορισμένων μαθημάτων. Οι εξετάσεις αυτές θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 10 Ιουλίου και η βαθμολογία εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί μέχρι την Τετάρτη 14 Ιουλίου.

Μέχρι τις 10 Ιουλίου περίπου αναμένεται να ανακοινωθούν και οι βαθμολογίες όσων εξετάστηκαν σε ειδικό μάθημα.

Τέλος, το χρονικό διάστημα 7-20 Ιουλίου θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου προηγούμενου έτους ή άλλου τύπου Λυκείου που διαγωνίστηκαν στα μαθήματα της Γ΄ τάξης ημερησίου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) σε πανελλαδικό επίπεδο τα έτη 2008 ή 2009 και θέλουν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς εξετάσεις).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε