Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Από σήμερα δωρεάν σε 10.000 νέους η εκπτωτική Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται από 10.000 νέους, ενώ μόνο το 2010 800 νέες επιχειρήσεις προστέθηκαν στη λίστα των συνεργατών της κάρτας.

Δέκα χιλιάδες εκπτωτικές κάρτες θα διατεθούν δωρεάν από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας με πρωτοβουλία των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και από το Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων από σήμερα Δευτέρα.

Η κίνηση αυτή, που αποσκοπεί εκτός των άλλων και στη δημιουργία καταναλωτικής συνείδησης στους νέους, όπως σημείωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο υπουργείο Εργασίας η κα Κατσέλη, η υφυπουργός Άννα Νταλάρα, η υφυπουργός Παιδείας Έφη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς Γιάννος Λιβανός και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας Μιχάλης Γεωργάκης.

Οι κάρτες θα διανεμηθούν δωρεάν σε μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους και ανέργους, κατά προτεραιότητα στους κατόχους κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ. Η διανομή των καρτών θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 9 Μαΐου και οι κάτοχοί της θα εξασφαλίσουν εκπτώσεις σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών οι οποίες περιλαμβάνουν εκπαίδευση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια κ.λπ.
 
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι εκπτωτική και όχι πιστωτική και έχει ισχύ σε 37 χώρες της Ευρώπης. Προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις και τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και αθλητικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιείται από 5 εκατ. νέους στην Ευρώπη, οι οποίοι μπορούν να επιλέγουν από ένα κατάλογο 100.000 προσφορών για ταξίδια, πολιτιστικά γεγονότα, μεταφορικά μέσα, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες και άλλα καταστήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε