Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Από σκάνδαλο, πλημμέλημα

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Η υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας του Χ. Ζαχόπουλου που είχε προκαλέσει πολιτική θύελλα παραπέμπεται πλέον σε Πλημμελειοδικείο

Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει τώρα αν και ποιοι από τους έξι εμπλεκόμενους θα καθίσουν στο εδώλιο.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας μετέτρεψε σε πλημμελήματα τα κακουργήματα για απόπειρα εκβίασης και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων που βάραιναν την Εύη Τσέκου και τους δικηγόρους Χρίστο Νικολακόπουλο, Δημήτρη Μπαλέρμπα και Ηρακλή Κουτελίδα, ενώ εισηγείται να απαλλαχθούν και από την κατηγορία της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Η απόπειρα, ο … ιδεασμός και το ροζ DVD

Το σκάνδαλο είχε ξεσπάσει όταν ξαφνικά λίγο μετά την παραίτησή του ο Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού Χ. Ζαχόπουλος επιχείρησε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από τον 4ο όροφο όπου διέμενε στον ακάλυπτο.
Αμέσως κυκλοφόρησαν φήμες για εκβιασμό που κινούνταν μεταξύ οικονομικού και σεξουαλικού.
Γρήγορα ήρθαν στη δημοσιότητα “ροζ” φωτογραφίες προερχόμενες από εικόνες που είχαν καταγραφεί σε DVD και πέτρα του σκανδάλου γίνεται η γραμματέας του υπουργείου Εύη Τσέκου.
Αμέσως τίθεται το ερώτημα σχέσης του DVD με την παραίτηση και την απόπειρα αυτοκτονίας και ξεκινά η εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου.

Έρχεται στο φως η υπόθεση του κομιστή και κατονομάζεται ο Θέμος Αναστασιάδης ο οποίος ενημέρωσε τον διευθυντή του γραφείου τύπου του Κ. Καραμανλή, Γ. Ανδριανό.

Η Εύη Τσέκου συλλαμβάνεται και ακολουθούν οι κατηγορίες κατά των δικηγόρων για συμμετοχή στον εκβιασμό του Χ. Ζαχόπουλου.
Μαζί η δικαιοσύνη ερευνά τόσο το ρόλο του Θ.Αναστασιάδη όσο και του συνεργάτη του Γ. Μακρυγιάννη που σύμφωνα με την Εύη Τσέκου ήταν παρών στη συνάντηση όπου καταγγέλλει ότι έγινε αντιγραφή του “ροζ” DVD που είδε ύστερα το φως της δημοσιότητας.
Από όλους τους εμπλεκόμενους κατέληξαν στη φυλακή η Εύη Τσέκου και οι τρεις δικηγόροι, που απελευθερώθηκαν λίγο καιρό αργότερα, ενώ επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι στους δύο δημοσιογράφους.
Τώρα και μετά την 100 σελίδων πρόταση του εισαγγελέα είναι θέμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το ποιοι και με ποιες κατηγορίες θα παραπεμφθούν σε δίκη. 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε