Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Από την Ελευσίνα στο Υπ.Οικονομικών εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής

ΩΡΑ 11.30 ΦΡΑΓΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Ελευσίνας διαμαρτυρήθηκαν σήμερα έξω από το Υπ.Οικονομικών το οποίο φρουρούσαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις.

Τα ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 και αυτό που ζητουν οι εργαζόμενοι είναι να διασφαλιστεί οτι το δημόσιο θα εξασφαλίσει δουλειές για τα ναυπηγεία ώστε να συνεχίσουν  να λειτουργούν.

ΩΡΑ 11.20 ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ

ΩΡΑ 11.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Οι εργαζόμενοι αρχικά ζητούσαν να δουν τον Υπουργό Οικονομικών, ομως επειδή ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν σε σύσκεψη με το χαμηλόβαθμο κλιμάκιο της Τρόϊκας, έγιναν δεκτοί από τον Διευθυντή του Υπουργείου.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να μάθουν τι γίνεται με το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν εγκριθεί από το ΕΣΠΑ και τον Χρυσοχοϊδη για την ναυπήγηση πλοίων για την άγονη γραμμή, αλλά δεν έχουν την υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών. Επίσης έθεσαν το θέμα πως έχουν ήδη ναυπηγήσει πλοία για το πολεμικό ναυτικό κόστους 500.000 ευρώ για τα οποία δεν έχουν πληρωθεί.

Ο κύριος Γουβάλας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους πως άμεσα θα καταβληθούν 250.000 ευρώ στην εταιρεία προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες μισθοδοσίας. Απέφυγε όμως να δεσμευτεί για το κονδύλι των 10 εκατομμυρίων ευρώ του ΕΣΠΑ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε