Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Από τον ΟΑΕΕ αρχίζει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Από τον ΟΑΕΕ αρχίζει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Στόχος της η περιστολή των δαπανών και η εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ σε συνδυασμό με τις προωθούμενες αλλαγές σε ό,τι

αφορά στον τομέα του φαρμάκου.

Οπως ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα αρχίσει να εφαρμόζεται στο Ταμείο των Ελεύθερων Επαγγελματιών από την 18η Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, υπέρ της καθιέρωσης του νέου συστήματος τάχθηκε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο οποίος υπενθυμίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αποτελεί πρόταση του κλάδου από τη δεκαετία του 1990.

Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει «βήμα εκσυγχρονισμού» τις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις και μεταξύ άλλων τονίζει όσον αφορά στη διαδικασία:

«Πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά το σημαντικό αυτό εγχείρημα και πρωταρχικά πρέπει να εξοπλισθούν τα ταμεία, τα κέντρα υγείας κλ.π. Επίσης πρέπει να διασφαλιστεί η συμβατότητα του συστήματος με το λογισμικό που διαθέτουν τα φαρμακεία, το απόρρητο της συνταγής και το όλο σύστημα να περιβάλλεται από απλούς και εφαρμόσιμους κανόνες συνταγογράφησης και κυρίως να διαχωρίζεται ο τομέας ευθύνης ιατρών και φαρμακοποιών. Παράλληλα πρέπει να ληφθεί μέριμνα να υπάρξει επαρκές μεταβατικό διάστημα προκειμένου να δοκιμαστεί και να λειτουργήσει σωστά το σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε