Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από την βόμβα – Δεν έχει μηχάνημα x-ray το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από την βόμβα – Δεν έχει μηχάνημα x-ray το Υπουργείο Δικαιοσύνης
Αποκλειστικά στο NewsIt η συγκλονιστική ηχητική μαρτυρία του 27χρονου κούριερ που μετέφερε την βόμβα.
”Μίλησε με τον θεό”  η υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης που επεξεργάστηκε τον φάκελλο-βόμβα και χάρη στην παρατηρητικότητα της δεν υπήρξαν θύματα και τραυματισμοί.

Ο φάκελος βόμβα εισήλθε από την είσοδο του υπουργείου και αμέσως τον μετέφεραν στο γραφείο Πρωτοκόλλου του υπουργού, όπου πηγαίνει όλη η αλληλογραφία του. υπουργού. Εκεί η υπάλληλος παρέλαβε τον φάκελλο και ήταν έτοιμη να τον ανοίξει, όμως τελευταία στιγμή το μετάνιωσε καθώς της έκανε εντύπωση ο όγκος του.

Μάλιστα, ο φάκελος σύμφωνα με τον κανονισμό είχε έναν αριθμό τηλεφώνου πάνω στον φάκελλό τον οποίο και κάλεσε χωρίς να απαντήσει κανείς. Επίσης, ο αποστολέας ήταν μία μη κυβερνητική οργάνωση την οποία η υπάλληλος αφού ερεύνησε διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει. Έτσι κάλεσε την αστυνομία και ευτυχώς οι πυροτεχνουργοί πρόλαβαν να εξουδετερώσουν την βόμβα.

Αυτό όμως που προκαλεί τεράστια ερωτήματα είναι το ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, παρά το ότι υποτίθεται πως φυλάσσεται ως στόχος, δεν διαθέτει μηχάνημα x-ray για να ελέγχονται οι φάκελλοι και τα δέματα.

Έτσι εξηγείται πως η βόμβα έφτασε κυριολεκτικά μέχρι την πόρτα του γραφείου του Χ.Καστανίδη.Ο φάκελλος έγραφε ως αποστολέα ”Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ασκούμενων Δικηγόρων” και έφτασε στο υπουργείο μέσω της Γενικής Ταχυδρομικής.

 
Ευτυχώς το κτίριο εκκενώθηκε άμεσα και η βόμβα -που βρισκόταν μέσα σε ντοσιέ- εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.  Πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί έφτασαν στο υποκατάστημα της εταιρίας επί της οδού Ελ Αλαμέιν, στη Νέα Ιωνία, από όπου και εστάλη το πακέτο-βόμβα. Η υπάλληλος που παρέλαβε το πακέτο είπε ότι περίπου στις 10:30 το πρωί, ένας νεαρός καλοντυμένος άνδρας, πήγε και παρέδωσε το φάκελλο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο φάκελλος  είναι ίδιος με τα 14 παγιδευμένα πακέτα που ”έσκασαν” στις αρχές Νοεμβρίου.Η Αντιτρομοκρατική φοβούμενη πως δεν είναι μόνο ένας ο παγιδευμένος φάκελλος έχει σημάνει συναγερμό ειδοποιώντας όλους τους πιθανούς στόχους όπως υπουργεία και πρεσβείες, καλώντας να είναι προσεκτικοί οι υπάλληλοι με την αλληλογραφία, ενώ ελέγχονται εταιρείες κούριερ.

Συγκλονισμένος ο 27χρονος κούριερ περιέγραψε μόνο στο NewsIt πως εν αγνοία του μετέφερε την βόμβα.
”Μου κόπηκαν τα γόνατα, 2 ώρες είχα την βόμβα στην πλάτη μου. Ακούστε πως περιγράφει τις δραματικές στιγμές ο 27χρονος Χρήστος που δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί το επώνυμό του…

Ως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως από την αστυνομία διαρρέεται πως δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που γίνονται όλα αυτά ενώ είναι σε εξέλιξη στον Κορυδαλλό η δίκη για τους συλληφθέντες ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ”Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε