Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αποδέχεσαι την μετάταξη; Μένεις με τα ίδια λεφτά – Δεν την αποδέχεσαι; Απολύεσαι χωρίς αποζημίωση!

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατάργηση και συγχώνευση 27 δημόσιων οργανισμών από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Τι θα ισχύσει για τους συμβασιούχους ορισμένου και έργου, τι θα ισχύσει για τους συμβασιούχους έργου και τι για τους μόνιμους.

Επι της ουσίας οι υπάλληλοι των συγκεκριμένων οργανισμών ΔΕΝ θα υποστούν αλλαγή στο μισθολογικό αλλά και το ασφαλιστικό τους καθεστώς. Πολύ απλά αν δεν αποδεχθούν μέσα σε 15 ημέρες την μετακίνησή τους θα.. απολύονται και μάλιστα χωρίς αποζημίωση!

Σύμφωνα με ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το προσωπικό των 27 οργανισμών θα μετακινηθεί, εντός 15 ημερών από την ψήφιση του νόμου, στα υπουργεία που εποπτεύουν τα νομικά πρόσωπα ή στους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν, με το ίδιο μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς.
Δηλαδή, χωρίς απολύσεις και «εργασιακή εφεδρεία», οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε κενές οργανικές, ή προσωποπαγείς θέσεις.

Ωστόσο, προβλέπεται για το προσωπικό με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και τους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, που θα μεταταχθούν, ότι πρέπει να αποδεχτούν τη μετακίνησή τους εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της πράξης μεταφοράς, αλλιώς θα απολύονται χωρίς αποζημίωση.

Επίσης, σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου των υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών, καθώς και των υπό λύση και εκκαθάριση ανωνύμων εταιρειών, και οι συμβασιούχοι έργου θα απολύονται μετά την οριστική κατάργηση των νομικών προσώπων, όπου απασχολούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελεσίδικο! Καταργούνται 75 φορείς, οργανισμοί και εταιρείες του Δημοσίου – Απολύσεις και μετατάξεις για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

Ως 4 Αυγούστου το Ενιαίο Μισθολόγιο και το “τσεκούρι” στα επιδόματα


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε