Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Απόφαση οπερέτα για άρση του πλαφόν – Τώρα πια δεν νοιάζονται για την αισχροκέρδεια – Αφήνουν στους δρόμους τα φορτηγά

Απόφαση οπερέτα για άρση του πλαφόν – Τώρα πια δεν νοιάζονται για την αισχροκέρδεια – Αφήνουν στους δρόμους τα φορτηγά

Έκανε πίσω η κυβέρνηση για να μην έχει δύο μέτωπα με βενζινοπώλες και ιδιοκτήτες φορτηγών
.

Αφού ταλαιπώρησαν τον κόσμο με τις παλινωδίες τους, η κυβέρνηση έκανε συμφωνία κυρίων με τους βενζινοπώλες με αποτέλεσμα να αίρεται πλέον το πλαφόν στα καύσιμα από τα μεσάνυχτα, ενώ ήταν να ισχύσει μέχρι την Κυριακή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά από διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων και δεκάδες τηλέφωνα, οι βενζινοπώλες ανακοίνωσαν πριν λίγο πως πλαφόν τέλος και πως η μέση τιμή της αμόλυβδης θα κυμανθεί κοντά στα 1,5 ευρώ ανά λίτρο.

Οι βενζινοπώλες περίμεναν ένα τηλέφωνα από τον κ. Ρόβλια το οποίο όπως φαίνεται και έγινε. Το θέμα που προκύπτει είναι πως με τους ιδιοκτήτες φορτηγών να είναι στους δρόμους, η κυβέρνηση αποφάσισε άρση του πλαφόν που η ίδια αποφάσισε για να πατάξει την αισχροκέρδεια. Και γεννάται το ερώτημα; Και τώρα θα αισχροκερδούν ανενόχλητοι εναντίον των πολιτών;

Η κυβέρνηση πιεσμένη από τις αντιδράσεις και υπό το φόβο ενός δεύτερου μετώπου σύγκρουσης πέρα εκείνου με τους ιδιοκτήτες φορτηγών έκανε πίσω και θα άρει το πλαφόν, αγνοώντας τους κινδύνους για αισχροκέρδεια η οποία ήδη είχε καταγγείλει προ ημερών.

Την ίδια ώρα πολλοί πρατηριούχοι κρατούν τα καταστήματά τους κλειστά προκειμένου όπως λένε, να μην πωλούν με ζημία εξαιτίας του πλαφόν.

Τρεις μήνες με αναστολή στον πρατηριούχο για υπέρβαση του πλαφόν

Εν τω μεταξύ ένοχο έκρινε το β’ Μονομελές Αυτόφωρο τον πρατηριούχο που εντοπίστηκε να πουλά σε τιμές άνω του πλαφόν. Ο πρατηριούχος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών με αναστολή.

Την ώρα λοιπόν που στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι βενζινοπώλες μοιάζουν να ομολογούν πως με το πλαφόν στο 1,473 έχουν κέρδος, αλλά μικρό, η Κυβέρνηση, που δικαίως το επέβαλε για να προλάβει την αισχροκέρδεια, συζητά να αυξήσει την τιμή υπό τον φόβο διπλού μετώπου με βενζινάδικα και νταλίκες.

Ήδη στην Αθήνα πολλοί βενζινοπώλες … παίζουν κρυφτούλι κατεβάζοντας ρολά στο ένα τρίτο των πρατηρίων γιατί δεν τους συμφέρει να πωλούν στην τιμή του πλαφόν, ωστόσο υπάρχουν, όπως δείχνει το ρεπορτάζ του Newsit και πρατήρια που αντέχουν να πωλούν κάτω από αυτή την τιμή. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η αύξηση της τιμής πλαφόν δεν είναι λύση συμφέρουσα για τον πολίτη, αλλά για τις συντεχνίες.

Πρατήρια με τιμές κάτω του πλαφόν

Το NewsIt πραγματοποιεί οδοιπορικό στους δρόμους της Αττικής προκειμένου να σας παρουσιάσει εκείνα τα πρατήρια βενζίνης που διατηρούν τις τιμές κάτω από το πλαφόν.

Xαρακτηριστικά παραδείγματα:

Πρατήριο στη Λεωφόρο Πειραιώς 258

Δεύτερο πρατήριο στην Πειραιώς 258

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε