Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Απόφαση σταθμός για τα Stage! Το Πρωτοδικείο δικαίωσε συμβασιούχο σε δήμο – Τι δήλωσε στο Newsit

Απόφαση σταθμός για τα Stage! Το Πρωτοδικείο δικαίωσε συμβασιούχο σε δήμο – Τι δήλωσε στο Newsit

Δικαιώνει το Μονομελές Πρωτοδικείο με απόφασή του (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) συμβασιούχο που απασχολήθηκε μέσω προγράμματος Stage στο Δήμο Άνω Λιοσίων. Τι δηλώνει αποκλειστικά στο Newsit ο δικηγόρος της συμβασιούχου.

H 30χρονη Ελευθερία Καμπόλη, πτυχιούχος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου δήλωσε δικαιωμένη στο Newsit για όπως είπε πιστεύει οτι η ενέργειά της αυτή θα ανοίξει τον δρόμο σε όσους συμβασιουχους και stagiers διεκδικούν τα δικαιώματα τους.



Τι δήλωσε ο δικηγόρος της

“Δικαιώθηκε η εντολέας μου η οποία αν και απασχολήθηκε με εργασιακές συμβάσεις δήθεν μαθητείας, καλύπτε στην πραγματικοτητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες ως διοικητικό προσωπικό, με την εξευτελιστική αμοιβή των 450 ευρω το μήνα και ανασφάλιστη”, δήλωσε αποκλειστικά στο Newsit ο Δημήτρης Περπατάρης, δικηγόρος της συμβασιούχου που δικαιώθηκε.

Πρόσθεσε οτι η απόφαση είναι σημαντική γιατι δίνει τη δυνατότητα δικαστικής προστασίας απέναντι στην αυθαιρεσία του δημοσίου. Το θέμα θα διογκωθεί και κοινωνικά και πολιτικά και η δικαιοσύνη πρέπει να παίξει τον ρόλο της.

“Το ζήτημα των συμβασιούχων είναι σοβαρό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσει ο Καλλικράτης καθώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες καθαριότητας, οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα κοινωνικά προγράμματα για ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές αναγκες”, κατέληξε.

Το χρονικό

Με την απόφασή του (862/2011) το δικαστήριο υποχρεώνει τον Δήμο να απασχολεί την εργαζόμενη μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της αγωγής της, θεωρώντας πως ο Δήμος ήταν ο πραγματικός της εργοδότης, αντί του ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση: «δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η μακροχρόνια, επί δυόμισι έτη, απασχόληση της αιτούσας είχε σκοπό μόνον την επαγγελματική της κατάρτιση, τη μαθητεία, την ένταξη ή την επανεκπαίδευσή της επί ενός αντικειμένου ευκόλως κατανοητού». Το δικαστήριο δέχεται ότι: «Η πραγματική φύση της απασχόλησης της αιτούσας ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας, με όλες τις περαιτέρω συνέπειες (π.χ. μισθολογικές, ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές κλπ) του στοιχείου της εξάρτησης».

Ακούστε τι δήλωσε αποκλειστικά στο Newsit ο Δημήτρης Περπατάρης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε