Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αποφάσισαν να κλείσουν τη χωματερή και για νοσοκομειακά απόβλητα και τα σκουπίδια από λαϊκές

, EUROKINISSI

Πριν την απόφαση των εργαζόμενων που πάρθηκε στο πεζοδρόμιο της Β. Σοφίας υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ προσπάθησαν να συναντηθούν με τον υπουργό ή τον υφυπουργό Εσωτερικών αλλά δεν τα κατάφεραν. Μιλούν για εμπαιγμό και επί του… πεζοδρομίου πήραν απόφαση να κατεβάσουν… ρολά στη χωματερή σκληραίντας τη στάση τους.

Λίγο πριν τη μία οι εργαζόμενοι πήραν απόφαση να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα και να κατευθυνθούν προς τα γραφεία της ομοσπονδίας τους για να πάρουν απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα αποφασιστεί και νέα απεργία.


Λίγο μετά τις 12 και ενώ η πορεία των εργαζόμενων έφτασε στη Β. Σοφίας προκλήθηκε ένταση καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους εμπόδισαν να κινηθούν προς το υπουργείο Εσωτερικών.

80.000 τόνοι σκουπίδια στους δρόμους

 “Έφραξαν” πολλοί δρόμοι από τα σκουπίδια που σε περιπτώσεις όπως ο Πειραιάς έχουν σχηματίσει πραγματικά βουνά… Υπολογίζεται οτι κάθε μέρα συσσωρεύονται 6.500 τόνοι  σκουπιδιών.

"Μπλόκο" στο δρόμο της Καστέλας
Ήδη, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στους δήμους, σε πολλές περιοχές της πόλης η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί και σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμη και αδύνατη η χρήση των πεζοδρομίων από τους πεζούς!
Άθλια η εικόνα και στο Μικρολίμανο

Δύο χιλιάδες τόνοι σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Λόφους έχουν αρχίσει να σχηματίζουν τα σκουπίδια και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους και πραγματοποίησαν πορεία έως το κτίριο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι έντονο στους περισσότερους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Οι κάδοι έχουν «ξεχειλίσει» από τα απορρίμματα, με αποτέλεσμα -σε αρκετές περιπτώσεις- να είναι δύσκολη η κίνηση των πολιτών στα πεζοδρόμια.

Ο ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και δέχεται μόνο τα νοσοκομειακά απόβλητα και τα σκουπίδια από τις λαϊκές αγορές, ενώ υπολογίζεται πως μόνο στους δρόμους του κεντρικού δήμου της Θεσσαλονίκης έχουν συσσωρευθεί πάνω από 2.000 τόνοι σκουπιδιών!

Δείτε τι λένε στο Newsit δύο συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι για τους λόγους που τους οδήγησαν να βγούν στον δρόμο


 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε