Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αποφασίζουν σήμερα για κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί, στα… χαρακώματα δικηγόροι και μηχανικοί

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το απόγευμα θα γίνει η κρίσιμη κοινή γενική συνέλευση των φαρμακοποιών Αθήνας και Πειραιά για να καθορίσουν τη μορφή του αγώνα τους.

Προς το παρόν έχουν κάνει ένα βήμα πίσω από την αρχική πρόταση για κυλιόμενες 48ωρες απεργίες, ωστόσο αν οι οριστικές αποφάσεις του υπουργείου δεν τους ικανοποιήσουν όλα είναι ανοιχτά.

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι αντιδρούν στην κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής, αλλά και στην κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών. Το επάγγελμά μας λένε κάθε άλλο παρά κλειστό είναι από τη στιγμή που αντιστοιχούν 307 δικηγόροι ανά 100.000 κατοίκους, ποσοστό ρεκόρ στην Ευρώπη. Παράλληλα η κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών θα ευνοήσει μεγάλα γραφεία και “γνωστούς” δικηγόρους σε βάρος άλλων τη στιγμή που η ανεργία μαστίζει τον κλάδο.

Στην ίδια λογική και οι μηχανικοί που μαζί με τους τεχνολόγους μηχανικούς απόφοιτους ΤΕΙ φτάνουν τις 150.000. Η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών θα “τσακίσει” το Ταμείο τους καθώς υπολογίζεται ότι θα χαθούν έσοδα 12 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, νέοι στο επάγγελμα μηχανικοί υποστηρίζουν ότι το μέτρο θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε