Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Στόχοι των τρομοκρατών ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκης, ο Θ. Βενιάμης, ο Θ. Φέσσας και πολυεθνικές

Στόχοι των τρομοκρατών ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκης, ο Θ. Βενιάμης, ο Θ. Φέσσας και πολυεθνικές

– Μεταξύ των στόχων ήταν και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, info quest, Capital
– Σύμφωνα με τον Β. Κικίλια ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ήταν ενημερωμένος για τις εξελίξεις
– O 30χρονος που συνελήφθη φέρεται ως συνεργάτης του τρομοκράτη, Νίκου Μαζιώτη
– Aποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη βρέθηκαν στο συμβόλαιο με το οποίο είχε ενοικιαστεί το γκαράζ
– Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος αρνείται να δώσει αποτυπώματα και δεν λέει ούτε το όνομά του
– Τα σχέδια για τρομοκρατικές επιθέσεις βρέθηκαν σε γκαράζ διώροφου κτιρίου στον Βύρωνα
– Σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα οι επιθέσεις θα γίνονταν στις 4 Οκτωβρίου, δηλαδή σε 2 ημέρες
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ προχωρούν σε αποκαλύψεις για την υπόθεση των τρομοκρατικών επιθέσεων που φαίνεται πως σχεδιάζονταν κατά συγκεκριμένων οικονομικών στόχων.

Ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε πως οι στόχοι σύμφωνα με όσα βρέθηκαν στο γκαράζ ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο εφοπλιστής, Θεόδωρος Βιενάμης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας και η σύζυγός του, Μαρία Τσελέντη, τα γραφεία της Siemens, της εταιρείας info quest, τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Capital και τέλος, η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αποκαλύφθηκε αποτύπωμα του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη βρέθηκε στο γκαράζ στο Βύρωνα, όπου βρέθηκαν και τα προσχέδια και τηλέφωνα για τους μελλοντικούς στόχους τους.

Πώς έφτασε η Αντιτρομοκρατική στο γκαράζ στο Βύρωνα

Το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου είχαν εντοπίσει ένα γκαράζ στην περιοχή του Βύρωνα το οποίο θεωρούσαν πως κάτι κρύβει, μιας και το μισθωτήριο συμβόλαιο που είχε ο ιδιοκτήτης με τον ενοικιαστή είχε τα αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του ενοικιαστή ήταν πλαστά, αλλά υπαρκτά και αφορά πρόσωπο που μένει στην επαρχία.

Χτες τα μεσάνυχτα ένας άντρας ηλικίας 25-30 ετών προσπάθησε να εισέλθει στο γκαράζ έχοντας ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε γυαλιά, ένα καπέλο και ένα μπλοκ. Οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής έκαναν εκείνη την ώρα την κίνησή τους για να τον συλλάβουν και παρά το γεγονός πως προσπάθησε να διαφύγει, τελικά συνελήφθη, με τους αξιωματικούς να του βάζουν μία μαύρη κουκούλα και τον βάζουν μέσα στο αυτοκίνητο.

Μαζί του είχε ένα σακίδιο πλάτης, όπου μέσα υπήρχαν ιδιόχειρες σημειώσεις με αναφορές στους επιχειρηματίες, ενώ μεταξύ άλλων έγραφε “24 καράβια στον Πειραιά, κανένα με ελληνική σημαία”. Επίσης υπήρχαν σημειώσεις για 1η και 2 Οκτωβρίου 2014 για γραφεία εφοπλιστών και εταιρειών.

Επιπλέον ήταν καταγεγραμμένο ένα δρομολόγιο από την αρχή της λεωφόρου Αμφιθέας προς το γκαράζ, χρονομετρημένο 16 λεπτά. Εκεί κοντά είναι και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος έχει άγριες διαθέσεις μέσα στη ΓΑΔΑ, καθώς δεν δέχεται να πει ούτε το όνομά του, αλλά και αρνείται να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλάσνικοφ, σφαίρες και πλαστές ταυτότητες στις “γιάφκες” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Όλα όσα βρήκε η Αντιτρομοκρατική

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε μεγάλη πολυεθνική στον Πειραιά – Παρακολουθούσαν γνωστό εφοπλιστή – Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Βύρωνα

Τέσσερις οι στόχοι των τρομοκρατών! Τρείς εφοπλιστές και μια πολυεθνική στο λιμάνι του Πειραιά – Θα χτυπούσαν στις 4 Οκτωβρίου

Σε αυτό το γκαράζ βρέθηκαν τα σχέδια για τρομοκρατική επίθεση σε πολυεθνική εταιρία στον Πειραιά – ΦΩΤΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε